Η Alpha Bank ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο της Αύξησης Κεφαλαίου

24/05/2021, 01:34
Η Alpha Bank ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο της Αύξησης Κεφαλαίου

Η Alpha Bank επισπεύδει τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2021 με γνώμονα να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις που έχει λάβει και την πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε ΑΜΚ που, όμως, θα έχει καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Στόχος είναι να αναδεχθούν όλες οι πτυχές της ΑΜΚ, προκειμένου να μην υπάρχουν απορίες μεταξύ των μετόχων. Η ΑΜΚ γίνεται τώρα επειδή το κλίμα είναι ευνοϊκό, οι μετοχές της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού έχει ανέβει κατακόρυφα και οι κάνουλες της ρευστότητας είναι ανοιχτές.

Ανακοινώνει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2021, σήμερα, 24 Μαΐου 2021, αντί της Πέμπτης 27 Μαΐου 2021 όπως είχε ανακοινωθεί, και θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

– ώρα 09.30: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων α’ τριμήνου 2021 και ενημέρωση για το ανανεωμένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου Έκδοση Δελτίου Τύπου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Alpha Services and Holdings (www.alphaholdings.gr) και την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr).

– ώρα 11.00: Ενημέρωση αναλυτών και θεσμικών επενδυτών μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης.

Η τράπεζα όλο το Σαββατοκύριακο συνέχισε να ενημερώνει με εντατικούς ρυθμούς τους επενδυτές. Το εάν θα υπάρξουν anchor investors αναμένεται να αποσαφηνιστεί προς τα μέσα της εβδομάδας αφού ολοκληρωθούν όλες οι παρουσιάσεις αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση και του ΤΧΣ, το οποίο διαθέτει το 11% των μετοχών της τράπεζας. Επί του χρονοδιαγράμματος, θα συγκληθεί έκτακτη Γ.Σ. προς τα μέσα Ιουνίου με θέμα την έγκριση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η μετοχή της Alpha Bank βρέθηκε την Παρασκευή, όταν έγινε γνωστή η απόφαση για ΑΜΚ, στα 0,9026 ευρώ ( – 27,2%) από όπου και ξεκινά τη σημερινή διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα μπορούν να κρατήσουν τα ποσοστά τους και η τιμή της αύξησης κεφαλαίου δεν θα είναι σημαντικά χαμηλότερη έναντι της χρηματιστηριακής τιμής, Κύκλοι της αγοράς θεωρούν ότι θα σταματήσει η πτώση της τιμής της μετοχής και ίσως να σταθεροποιηθεί κοντά στα επίπεδα του 1 ευρώ. Η τιμή του 1 ευρώ δείχνει να είναι με όρους αποτίμησης το ελάχιστο όριο για τη διάθεση των νέων μετοχών της Alpha Bank, οι οποίες και θα προκύψουν από την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.