Eurobank: Επιχειρεί έξοδο στις αγορές με senior ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

06/09/2021, 17:19
Eurobank: Επιχειρεί έξοδο στις αγορές με senior ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Εξοδο στις αγορές με έκδοση senior ομολόγου προετοιμάζει η Eurobank  με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ  H τράπεζα έδωσε εντολή στις Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse and J.P. Morgan  ως join Lead Managers για την έκδοση senior preferred ομολόγου.

Το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) θα είναι τύπου 6,5ΝC5,5, θα έχει διάρκεια 6,5 ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο των πρώτων 5,5 ετών.

Το ομόλογο αναμένεται να έχει αξιολόγηση Caa1 από την Moody’s / B+ από την S&P / CCC από τη Fitch και θα κυκλοφορήσει στο εγγύς μέλλον.

Στόχος της τράπεζας είναι μέχρι και το 2025 ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, βάση των νέων κανόνων MREL (ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων), να φτάσει το 26% περίπου, συμπεριλαμβανομένου και ενός μαξιλαριού που θα ορίσει η αρμόδια αρχή (SRB).

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα είχε προχωρήσει επιτυχώς σε έκδοση senior preferred ομολόγου τον περασμένο Απρίλιο, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ. Η ζήτηση είχε ξεπεράσει τα 1,25 δισ. ευρώ και η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 2,125%.