Τέρνα Ενεργειακή: Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο

17/10/2019, 18:12
33 f1

Yψηλή είναι η ζήτηση που εκδηλώνεται για το πρώτο «πράσινο» ομόλογο που εκδίδει η Τέρνα Ενεργειακή. Η εισηγμένη ζητά από τους επενδυτές την άντληση 150 εκατ. ευρώ με τις εγγραφές να λήγουν αύριο.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εκδίδει 150.000 ομολογίες, 7ετούς διάρκειας, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ, δίχως να υφίσταται δικαίωμα ανάκλησης.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία η οποία ανακάλεσε και αποπλήρωσε προηγούμενο ομόλογο έχει αξιολογηθεί απο την ICAP με διαβάθμιση Α απο BB.

Το δε εύρος της απόδοσης το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 2,6-2,9% αντικατοπτρίζει τόσο την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας, όσο και την μείωση του ρίσκου της χώρας.

Η έκδοση προσφέρει ένα διέξοδο στους εγχώριους επενδυτές καθώς οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων έχουν τείνουν να μηδενιστούν.

Εν όψει, όμως, της έκδοσης ξένοι επενδυτές σημειώνουν την έκδοση ως ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά της περιόδου, όταν κάνουν αναφορές στην ελληνική αγορά.

Από τα 150 εκατ. ευρώ της έκδοσης, τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αποπληρωμής του προηγούμενου ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, το οποίο επίσης είχε χρησιμοποιηθεί για πράσινες επενδύσεις. Τα υπόλοιπα (περίπου 90 εκατ. ευρώ), θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και μέρος του κόστους εξαγοράς αιολικού πάρκου στην πολιτεία Τέξας, των ΗΠΑ.