Αντίο φίλε

25/01/2019, 12:58
2h kardia (1)

Φίλε Θέμο, έδωσες μάχες σκληρές απέναντι σε συμφέροντα και κατεστημένα! Συγκρούστηκες διαχρονικά με την εξουσία, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης! Πολέμησες αυθαιρεσίες πολιτικές, αλαζόνες πολιτικούς, αυθάδεις, φαύλους και εριστικούς εκπροσώπους του έθνους! Μια ζωή απέναντι σε ό,τι θεωρούσες ψεύτικο, δήθεν… Δεν έκανες πίσω σε απειλές, δεν φοβήθηκες τους ολιγάρχες, δεν σε τρόμαξαν ούτε οι κρατικοί, ούτε οι παρακρατικοί…
Ούτε ακόμη οι μεθοδεύσεις δήθεν ανεξάρτητων αρχών!
Και γιαυτό δεν σε νίκησε κανείς!
Μόνο ο θάνατος σε νίκησε! Κι αυτός ύπουλα, μπαμπέσικα και πρόωρα…
Όμως φεύγοντας αφήνεις πίσω σου ζωντανή παρακαταθήκη ζωής το αστείρευτό σου πνεύμα, το όραμα δημιουργίας που σε χαρακτήριζε σε κάθε έκφανση της δημοσιογραφικής σου πορείας, την έμπνευση που κληροδότησες σε φίλους, συμπολεμιστές και συνεργάτες!
Να ξέρεις ότι τα παιδιά σου θα είναι περήφανα για σένα. Γιατί όχι μόνο δεν πέρασες απαρατήρητος σ’ αυτή τη ζωή αλλά γιατί έκανες τη διαφορά, χαρακτήρισες με την παρουσία σου μια ολόκληρη εποχή του Τύπου και άλλαξες τον ρουν της εκδοτικής ιστορίας!
Όσο για το «Πρώτο Θέμα», που το είχες σαν παιδί σου, μην ανησυχείς! Είναι εκεί ο Τάσος που ξέρει πώς να το πάει το καράβι, όσο βαρύ κι αν είναι το φορτίο! Κι έχει δίπλα του μια ολόκληρη ομάδα-οικογένεια από έμπειρους και ικανούς δημοσιογράφους, στελέχη, συνεργάτες και συναγωνιστές που το κοινό όνειρο θα το υποστηρίξουν μέχρι τέλους! Είδηση, αποκάλυψη, έλεγχος στην εξουσία και τα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά!
Και δεν είναι μόνοι τους! Γιατί αυτή είναι, Θέμο, η επιτυχία σου που θα την βλέπεις από ψηλά και θα χαίρεται η ψυχή σου: Έκανες ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να ταυτισθεί με αυτό το υπέροχο εκδοτικό δημιούργημα, έντυπο και ιντερνετικό!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

Α.Π.