Ας σταματήσει η κυβέρνηση να «πουλάει καθρεφτάκια»

19/06/2018, 12:49
mnimonio

Γράφει η Βασιλική Σουλαδάκη, Διεθνολόγος

Πριν λίγο καιρό ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριζε ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις επειδή θα αυξηθεί το ΑΕΠ αλλά η ανάπτυξη που προβλέπεται στο μεσοπρόθεσμο είναι ισχνή και οι συντάξεις μειώνονται κατά 2,5 δισεκατομμύρια μόνο το 2019. Το ΕΚΑΣ θα αποτελέσει παρελθόν, οι χήρες θα μείνουν απροστάτευτες, οι επικουρικές συντάξεις θα υποστούν πολλαπλές περικοπές και η εύθραυστη προσωπική διαφορά του 18% στις συντάξεις θα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί όπως και γίνεται.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά στην αφαίμαξη των πιο παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Των επιστημόνων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των υγιών επιχειρήσεων. Αυτούς που επέλεξε να επιβαρύνει κι άλλο μόνο για το 2019 με 232 εκατ. ευρώ, επιπλέον των δυσβάσταχτων εισφορών που ήδη πληρώνουν. Υπάρχει επίσης και η μείωση του αφορολόγητου ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων για την οποία ο κ. Τσακαλώτος δεν παραιτήθηκε όπως έλεγε ότι θα πράξει. Η μείωση αυτή φορτώνεται στις πλάτες των συμπολιτών μας με χαμηλότερο εισόδημα που έχουν περισσότερη ανάγκη. Αυτό είναι το ταξικό πρόσημο των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝ.ΕΛΛ.

Πώς θα εξηγήσει ο κ. Τσακαλώτος ως καθηγητής Οικονομικών ότι μεταξύ 2016 και 2022 προβλέπεται 30 δισ. αύξηση του ΑΕΠ και την ίδια περίοδο προβλέπονται 57 δισ. πλεονάσματα; Αυτά τα πλεονάσματα τα 57 δισ. ευρώ, έναντι των 30 δισ. αύξηση του ΑΕΠ από πού θα έρθουν; Δεν είναι απλά φορομπηχτικό, αλλά το πλέον δυσβάσταχτο πακέτο που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες! Μαζεύουν αντισυνταγματικά όλα τα αποθεματικά των φορέων και τα συγκεντρώνουν για να έχουν ένα «μαξιλάρι» και να μπορέσουν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια.

Το απίστευτο πογκρόμ που γίνεται από την κυβέρνηση της «αριστεράς» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σειρά αρμοδιοτήτων με κορωνίδα τα προνοιακά επιδόματα. Σιγά σιγά και υπονομευτικά ετοιμάζουν αυτό που πάντα ήθελαν: να έχουν όλη την εξουσία και να επιβάλλουν ένα ισοπεδωτικό ολοκληρωτικό καθεστώς, ενός κομματικού συγκεντρωτικού κράτους και μιας κοινωνίας ισοπεδωμένης, ένα «λιβάδι επιδοματούχων» με κάρτες συσσιτίων. Ας σταματήσει η κυβέρνηση να «πουλάει καθρεφτάκια» γιατί αυτή την ώρα ο ελληνικός νοιάζεται για τα εθνικά ζητήματα, αλλά δεν σταματά να νοιάζεται για όσα έχει υποστεί χρόνια τώρα.