Μουσείο Κοτσανά: Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα-Οι Aπαρχές των Tεχνολογιών»

08/03/2021, 12:18
Μουσείο Κοτσανά: Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Αρχαία Ελλάδα-Οι Aπαρχές των Tεχνολογιών»

Διαδραστική εικονική περιήγηση σε όλες τις αίθουσες της μόνιμης συλλογής «Αρχαία Ελλάδα-Οι Aπαρχές των Τεχνολογιών» προσφέρει το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

«Το Μουσείο Κοτσανά, έχοντας μπει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του, επιθυμώντας να αναδείξει τις πολύπλευρες πτυχές των εκθεμάτων του και να προσφέρει την εμπειρία μίας διαδραστικής εικονικής περιήγησης στους μουσειακούς του χώρους, δημιουργώντας έναν νέο, συναρπαστικό κόσμο για μικρούς και μεγάλους. Από την ασφάλεια του δικού σας χώρου και σε ώρα που εσείς θα επιλέξετε, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αίθουσες της μόνιμης συλλογής "Αρχαία Ελλάδα-Οι Aπαρχές των Τεχνολογιών" και να εξερευνήσετε τις αγαπημένες σας εφευρέσεις. Η εικονική περιήγηση σάς δίνει, επίσης, τη δυνατότητα να πλησιάσετε τα εκθέματα, να τα μεγεθύνετε ή να τα επαναφέρετε στο αρχικό τους μέγεθος, να διαβάσετε τις πληροφορίες που "αναδύονται" και να ελέγξετε κάθε λεπτομέρεια μέσω των βίντεο υψηλής ανάλυσης», αναφέρει το Μουσείο Κοτσανά.

Σπουδαίοι εφευρέτες, όπως ο Ήρων, ο Φίλων, ο Αρχιμήδης, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και ο Ίππαρχος, προσκαλούν όλους να ανακαλύψουν την τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας μέσα από τις εφευρέσεις τους.

«Από τον Υπολογιστικό Μηχανισμό των Αντικυθήρων έως το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, παρατηρούμε πως οι βάσεις για τις σημαντικότερες κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής και οι ρομποτικές κατασκευές, είχαν τεθεί ήδη από τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας -η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος-, ο υδραυλικός ατέρμονας κοχλίας του Αρχιμήδη και αμέτρητες ακόμη εφευρέσεις, έρχονται να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας των Αρχαίων Ελλήνων στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο», προσθέτει το Μουσείο Κοτσανά