SHARE, ένα γλυπτό του KAWS μπροστά από το Rockefeller Center

18/08/2021, 14:19
SHARE, ένα γλυπτό του KAWS μπροστά από το Rockefeller Center

Ένα ύψους πεντέμισι μέτρων γλυπτό από μπρούντζο αποκάλυψε ο KAWS - κατά κόσμον Bian Donnelly - τοποθετημένο πάνω από την πίστα πατινάζ μπροστά από το Rockefeller Center, εκεί όπου κάθε Χριστούγεννα ανάβουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεγάλου Μήλου.

Το έργο του καλλιτέχνη που έχει προκαλέσει πάταγο στην παγκόσμια αγορά τέχνης είναι ο χαρακτήρας «Companion» που μοιάζει με τον Μίκι Μάους και ο οποίος κρατά μια μικροσκοπική φιγούρα «BFF», ένα χνουδωτό αντίγραφο του Elmo από το «Sesame Street» που ο Donnelly πρωτοπαρουσίασε το 2016 (και των δύο τα μάτια είναι διαγραμμένα, σήμα κατατεθέν του KAWS).

«Σκεπτόμουν τι σημαίνει αυτή η περιοχή για μένα» είπε ο KAWS στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού. «Την καθετότητα όλου του αρχιτεκτονήματος και το να επισκέπτομαι, παιδάκι, το Rockefeller Center και να κοιτάω ψηλά και να νιώθω συγκλονισμένος· ήθελα ένα γλυπτό που να έχει σχέση με αυτά τα συναισθήματα».

Στο SHARE, ο «Companion» θέλει να απεικονίζει μια αίσθηση λύπης, φόβου και απομόνωσης ενώ η μικρότερη κούκλα «BFF» που κρατάει υπονοεί τη φροντίδα που τόσοι πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε