Έργα τέχνης θαυμαστών της σειράς «Breaking Bad»

31/08/2021, 10:56
Έργα τέχνης θαυμαστών της σειράς «Breaking Bad»

Ο Βινς Γκίλιγκαν, δημιουργός των τηλεοπτικών σειρών «Breaking Bad» και «Better Call Saul», δεν είχε ιδέα ότι τα τηλεοπτικά του πρότζεκτ ενέπνεαν άλλους καλλιτέχνες.

«Δεν είμαι κάποιος που κάνει αναζήτηση για τον εαυτό του ή τη δουλειά του στο διαδίκτυο» ανέφερε ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός.

«Δεν είναι ότι δεν έχω "εγώ" - απλώς έχω την υποψία ότι θα με έβαζε σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή».

Για να εργαστεί για τη σειρά «Saul», η ομάδα του Γκίλιγκαν μετακόμισε σε γραφεία που ήταν ανοιχτά και αποστειρωμένα και απαλλαγμένα από οποιοδήποτε μοντέρνο πνεύμα. Έτσι, ορισμένοι εργαζόμενοι στη σειρά άρχισαν να γεμίζουν τους τεράστιους πίνακες με έργα που κατέβασαν από το διαδίκτυο απ΄ο όλο τον κόσμο: χιλιάδες έργα τέχνης θαυμαστών εμπνευσμένα από το σύμπαν της ερήμου στο Νέο Μεξικό του Γκίλιγκαν.

«Εκτυπώσαμε κάθε εικόνα που βρήκαμε από το Tumblr, το Twitter και το Instagram» ανέφερε η παραγωγός του «Better Call Saul» Τζεν Κάρολ.

Εικόνες του Τζίμι Μακ Γκιλ του διεφθαρμένου δικηγόρου υπεράσπισης που υποδύεται ο Μπομπ Όντενκερκ και του Μάικ Ερμαντρότ, του συνταξιούχου αστυνομικού, που συνδέεται με το καρτέλ, τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Μπανκς. Ο στόχος: «Να εμπνεύσει τους σεναριογράφους και να τους μεταφέρει τον ενθουσιασμό γύρω από αυτούς τους χαρακτήρες».

Ο Γκίλιγκαν σταματούσε καθημερινά στο διάδρομο και κοιτούσε με έκπληξη μέχρι που τελικά, πριν από δύο χρόνια, άρχισε να ρωτάει την ομάδα του: «Πώς το κοινοποιούμε αυτό; Πώς επιλέγουμε την καλύτερη προβολή του;».

Η απάντηση ήρθε με τη μορφή μιας συλλογής με σκληρό εξώφυλλο με τίτλο «99,1% Pure: Breaking Bad Art», έναν τόμο 232 σελίδων για την επιτυχημένη σειρά που παραμένει στο επίκεντρο της ποπ κουλτούρας σχεδόν μια δεκαετία από τότε που προβλήθηκε πρώτη φορά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ