"Animalia" στην Gallery "7" με Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκο Κάνογλου

18/05/2023, 09:42

Η έκθεση των δύο καλλιτεχνών θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου

«Τρέχει» αυτές τις μέρες μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση στη Gallery «7» με συμμετέχοντες τους καλλιτέχνες Ματίνα Σταυροπούλου και Νίκο Κάνογλου. Η έκθεση με τίτλο «Animalia» παρουσιάστηκε από τους ίδιους τους καλλιτέχνες την περασμένη Τρίτη σε μια εντυπωσιακή performance. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η Μαργαρίτα Καταγά.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, λοιπόν, παρουσιάστηκε στο κοινό, μια ολιγόλεπτη δράση σχεδιάζοντας μυθικά όντα από διάφορους πολιτισμούς:

Προϊστορία, Αρχαία Βαβυλώνα, Μινωική Κρήτη, Ομηρική εποχή και Ασιατική λαογραφία. Τα όντα ζωντάνεψαν μέσα από την γραφή τους και ανασυστήθηκαν στο κοινό σε μια επιφάνεια χαρτιού μήκους 6 μ.

Η δράση πλαισιώθηκε από το ηλεκτρονικό συγκρότημα Incirrina.

Η όλη διαδικασία κορυφώθηκε με την in situ τοποθέτηση του τετελεσμένου έργου στον εκθεσιακό χώρο όπου το κοινό το παρατήρησε ως απτό αποτέλεσμα της performance.

Who is who

Η Ματίνα Σταυροπούλου είναι εικαστική καλλιτέχνης, απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει 18 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συνεργασία της με την Gallery «7», συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1994. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Νίκος Κανόγλου με σπουδές στην αρχιτεκτονική και τις παραστατικές τέχνες είναι εικαστικός καλλιτέχνης, με έμφαση στο σχέδιο και στην ζωγραφική, δημιουργεί έργα μεγάλης κλίμακας, μουσειακής εγκατάστασης με μολύβι και χαρτί. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυρίως σε μουσεία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

INFO

"Animalia"
Διάρκεια έκθεσης: έως 27 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12 – 8 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο : 12 – 4 μ.μ.
Gallery «7»
Σόλωνος, 20 (106.73) Αθήνα
Τηλ.– Fax: 030.210.3612050