Πώς και γιατί το καρτέλ των 5+1 απέσπασε «εκβιαστικά» τα χρυσοφόρα συμβόλαια της Nova!

14/09/2020, 15:31
3H KARDIA

... «θέλει η... να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει» λέει σοφά η λαϊκή ρήση που σχεδόν πάντα επιβεβαιώνεται στην πράξη!

Τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ της δήθεν εξυγίανσης πανηγυρίζουν για την συμφωνία του ΠΑΟΚ και του καρτέλ των 5+1 με την Nova για τα τηλεοπτικά! Ξαφνικά η διαπλεκόμενη έως τότε συνδρομητική τηλεόραση μετεβλήθη σε άμεμπτο παρθένο και η νέα ιδιοκτησία της εκθειάζεται γιατί έδειξε... σεβασμό στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και το καρτέλ που έχει συστήσει!

Ομολογούν δε με θρασύτητα ότι μετά τον «εκβιασμό» για μη έναρξη του πρωταθλήματος κατάφεραν να αποσπάσουν συμβόλαια ηγεμονικά, ειδικά για τον ΠΑΟΚ το μεγαλύτερο τηλεοπτικό της ιστορίας του!!!

- Έστειλαν και οι έξι τα συμβόλαια στο ίδιο λεπτό!!!

Επιπροσθέτως δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι σύσσωμο το καρτέλ απέστειλε την ίδια χρονική στιγμή, το ίδιο λεπτό συγκεκριμένα, τα υπογεγραμμένα ηγεμονικά συμβόλαια στην Nova!!!

Μετά και από αυτές τις παραδοχές δεν χωρεί καμμία απολύτως αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ μαζί με 5 ακόμη ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας συνέστησε καρτέλ, ολιγοπώλιο το οποίο είχε την δύναμη να απειλήσει, να λειτουργήσει «εκβιαστικά» και να αποσπάσει συμβόλαια παρά φύση, κατά παρέκκλιση των κανόνων της αγοράς, απολύτως υπερβολικά και ιλιγγιώδη ως προς τα ποσά, τα οποία δεν συνάδουν με την δυναμική των ομάδων και το τηλεοπτικό ενδιαφέρον που απορρέει!

- Γιατί δεν παρεμβαίνουν οι Αρχές;

Υπό αυτό το πρίσμα διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν να μην έχουν παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την νόθευση του ανταγωνισμού, τη σύσταση καρτέλ και την ανωμαλία που εκ του λόγου τούτου προκαλείται στην ποδοσφαιρική αγορά!

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει παρέμβει ήδη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς από τις ίδιες εμπλεκόμενες ΠΑΕ ομολογείται η κοινή σύνδεση, η κοινή γραμμή, η κοινή εκπροσώπηση, η κοινή υπογραφή συμβολαίων! Σε απλά λόγια ομολογείται η σχέση επιρροής του ΠΑΟΚ επί των 5 ΠΑΕ (Βόλος, Ξάνθη, Απόλλων, ΟΦΗ, Παναιτωλικός) της Σούπερ Λιγκας, σύνδεση που απαγορεύεται ρητά από τους κανόνες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, καθώς παραπέμπει σε συνθήκες πολυΐδιοκτησίας και νόθευσης του ανταγωνισμού!

Είναι απορίας άξιον πώς δεν έχουν παρέμβει ακόμη οι Αρχές της Δικαιοσύνης για τη καθομολογούμενη σύσταση καρτέλ, για την «εκβιαστική» στάση των 6 και τις απειλές μη έναρξης πρωταθλήματος, σε απλά λόγια την σύσταση «συμμορίας» όπως υποστηρίζουν ποδοσφαιρικοί κύκλοι, όπου κίνητρο είναι το χρήμα μέσω των συμβολαίων της Nova, το οποίο αποσπάται από τις απειλές και προειδοποιήσεις ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, άρα όλοι οι υπόλοιποι θα υποστούν οικονομική ζημιά αν δεν πειθαρχήσουν και συναινέσουν στην «εκβιαστική» αυτή στάση των έξι!

- Η ανοχή και η ασυλία με εντολή άνωθεν...

Και τέλος είναι απορίας άξιον πώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επιδείξει τέτοια ανοχή προς την νέα ιδιοκτησία της Nova, η οποία πριν ακόμη πάρει τις μετοχές στα χέρια της και τις μεταβιβάσεις των δανείων, έχει καταπατήσει κάθε έννοια εταιρικής διακυβέρνησης.

Προφανώς ο νέος διαχειριστής και fund manager κ. Νίκος Σταθόπουλος έχει αποσπάσει... άνωθεν διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να λειτουργεί και να διαπραγματεύεται ανεξέλεγκτα, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, όντας βέβαιος ότι καμμία Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα τον αγγίξει ή σταματήσει...