Η Lamda, η Mohegan και τα €2,2 δισ. για το Ελληνικό

22/02/2021, 08:36
Η Lamda, η Mohegan και τα €2,2 δισ. για το Ελληνικό

Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία στο έργο του Ελληνικού υπάρχουν σοβαρές χρηματοδοτικές εκκρεμότητες, μέσω διαρροών σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, προφανώς από τα κέντρα επικοινωνίας, επιδιώκεται να δημιουργηθούν προσδοκίες τόσο για την έκταση των 70 στρεμμάτων που θα αξιοποιηθεί ως πάρκο, όσο και για την μελλοντική ανέγερση των δύο πύργων, έναν στη Βουλιαγμένης και έναν στην παραλία.

Αλήθεια είναι ότι αυτή την ώρα:

Πρώτον, η Mohegan αναζητεί χρηματοδότηση καθώς λόγω σοβαρών χρηματοοικονομικών προβλημάτων έχει μεγάλο άνοιγμα, πρόβλημα στα έσοδα μετά το πτωχευτικό ζήτημα του περασμένου Απριλίου, ενώ βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης του ιλιγγιώδους δανεισμού της.

Ψάχνει λοιπόν 950 εκατ. για την επένδυση και 150 εκατ. για το τίμημα, αθροιστικά δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ! Εκτός και αν τα βάλουν οι Ολλανδοί της ΓΕΚ Τέρνα!

Δεύτερον, η Lamda θα χρειαστεί άμεσα 300 εκατ. ευρώ για την πρώτη από της τρεις δόσεις αγοράς του οικοπέδου και περίπου άλλα 800 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση εργασιών! Άλλο 1,1 δισ. ευρώ, δηλαδή!

Σε απλά λόγια, για να πάρει μπρος το έργο μόλις τελειώσουν και τυπικά οι εκκρεμότητες απαιτούνται 2,2 δισ. από την αγορά, που οι Lamda και Mohegan θα πρέπει να σηκώσουν στο μεγαλύτερο μέρος από την αγορά!

Όσον αφορά, τώρα, στους δύο πύργους για τους οποίους γίνονται διαρροές όσον αφορά στα μεγαλεπήβολα φαραωνικά σχέδια, ας κοιτάξουν πρώτα στη Lamda να επιλύσουν με τους δύο συμβούλους που έχουν προσλάβει τα αδιέξοδα που έχουν προκύψει ή τυχόν θα προκύψουν σχετικά με τους διαγωνισμούς και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν.