5 μεγάλες οικογένειες χτυπούν τα «ατακτοποίητα» ακίνητα της Εκκλησίας!

10/05/2021, 12:35
5 μεγάλες οικογένειες χτυπούν τα «ατακτοποίητα» ακίνητα της Εκκλησίας!

Για να ξέρετε, 5 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες, από τις κορυφαίες της χώρας, περιλαμβάνονται μεταξύ εκείνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πλήρωσαν από 2.500 ευρώ έκαστος για να λάβουν τον κατάλογο των ακινήτων της Εκκλησίας, τα οποία θα βγουν προς πώληση ατακτοποίητα, μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία που συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία!

Η επιτροπή της Εκκλησιαστικής περιουσίας που διενεργεί τον διαγωνισμό επέλεξε να βγάλει τα ακίνητα – φιλέτα προς πώληση ατακτοποίητα, προς πώληση με ανοιχτά ζητήματα πολεοδομικά, χωροταξικά και δασικά!

Το «κόλπο» της διαδικασίας αυτής είναι πως οι επενδυτές θεωρούν ότι λόγω του ατακτοποίητου θα αποκτήσουν τα ακίνητα φθηνά και στη συνέχεια λόγω προσβάσεων και επιρροών σε συστήματα, μηχανισμούς και εξουσία θα καταφέρουν να τα νομιμοποιήσουν- τακτοποιήσουν!!!

Και το απίστευτο είναι πως και οι 300 ενδιαφερόμενοι, είτε είναι μεγιστάνες, είτε εφοπλιστές, είτε θυρωροί πλησίον ιεράς μητρόπολης, θεωρούν ότι έχουν βύσμα μέσα στην εκκλησία και θα καθαρίσουν τη δουλειά!

Βεβαίως στην πιάτσα κυκλοφορούν διάφοροι νταραβεριτζήδες που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και όποιος τσιμπήσει!

Στο μεταξύ 5 πολύ μεγάλοι τσίμπησαν. Είτε οι νταραβεριτζήδες τους παρέσυραν, είτε θεωρούν από μόνοι τους πως μπορούν να διευθετήσουν τη δουλειά και να αποκτήσουν το ή τα επιθυμητά ακίνητα από τα 38 που βγαίνουν στο σφυρί σε όλη την Ελλάδα.

Η μάχη των μαχών πάντως αναμένεται να δοθεί για τα ακίνητα πέριξ της Βουλιαγμένης και ειδικότερα για τα 84 στρέμματα του ορφανοτροφείου πάνω ακριβώς από την πλαζ του Αστέρα και τα 1.000 στρέμματα μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας, δίπλα ακριβώς στο Island!

Και το θέμα είναι πως και οι 5 «μεγιστάνες» γι αυτά ακριβώς τα ακίνητα ενδιαφέρονται…