Στο μάτι του κυκλώνα 4 εφοπλιστές!

19/06/2021, 23:07
Στο μάτι του κυκλώνα 4 εφοπλιστές!

Δύσκολοι καιροί για τέσσερεις μεγαλοεφοπλιστές οι οποίοι έχουν μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δύο εφοπλιστές έχουν κληθεί από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσουν εξηγήσεις όσον αφορά σε ανοιχτά φορολογικά ζητήματά τους και ευρήματα που διαπιστώθηκαν κατόπιν σχετικών ελέγχων.

Τολμηρός με ειδικότητα στους γάμους…

Ο ένας εφοπλιστής είναι πολύ γνωστός για τους γάμους του αλλά και την ακίνητη περιουσία που διαθέτει.

Θεωρείται γοητευτικός, τολμηρός, με καριέρα που είχε σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος.

Βεβαίως, οι φορολογικές αρχές έχουν κάνει τις δικές τους διαπιστώσεις στις οποίες καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Παραδοσιακή οικογένεια και media

Ο δεύτερος εφοπλιστής, γόνος παραδοσιακής οικογένειας με εμπλοκή εκτός των άλλων και με τα ΜΜΕ, όπως και ο αδερφός του, είχε και στο πρόσφατο παρελθόν επί ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτά ζητήματα με την εφορία μεγάλου πλούτου.

Τώρα καλείται εκ νέου όσον αφορά σε νέα ζητήματα που προέκυψαν, αν και συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι η κλήση του αφορά στην ολοκλήρωση της παλιάς υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, ο τηλεοπτικός σταθμός που του ανήκει έχει κάνει στροφή και το τελευταίο διάστημα ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση διά μέσου των σχολιαστών και των κεντρικών παρουσιαστών!

Ο μπον βιβέρ, λάτρης του ωραίου φύλου!

Ο τρίτος εφοπλιστής είναι επίσης γοητευτικός, μπον βιβέρ, λάτρης του ωραίου φύλου!

Οι πληροφορίες λένε πως στα γραφεία του, και ενδεχομένως σε οικία του, έγινε ντου από τις φορολογικές αρχές καθώς διερευνάται για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Οι πληροφορίες λένε πως κατασχέθηκε πολύτιμο αποδεικτικό υλικό καθώς και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Κατά τις ίδιες πηγές είναι θέμα χρόνου η άσκηση ένδικων μέσων από τις αρμόδιες θεσμικές Αρχές!

Παράκαμψη –και όχι μόνο– των capital controls

Ο τέταρτος εφοπλιστής, που έχει συγγένεια πρώτου βαθμού με εφοπλιστή-πρωταγωνιστή τραπεζικού σκανδάλου, διερευνάται με βάση καταγγελίες ότι κατά την περίοδο των capital controls κάνοντας χρήση δυνατοτήτων που προέκυπταν από τη σχέση του και τις χρηματοδοτικές δοσοληψίες με συστημική τράπεζα μετέφερε ιλιγγιώδη ποσά επωνύμου στοιχηματζή από την Ελλάδα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορά 80 εκατ. ευρώ, από την οποία ο εφοπλιστής φέρεται να έλαβε προμήθεια 10%!

Η υπόθεση –όπου διερευνάται και ο στοιχηματζής– ελέγχεται για φοροδιαφυγή και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!