Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Τύπο

10/07/2021, 14:07
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Τύπο

Στη δημιουργία ρυθμίσεων διά μέσου σχετικών νομοθετημάτων προκειμένου να δοθεί τέλος στην ανωνυμία των βασικών μετοχών στο χώρο του Τύπου, ειδικά των εφημερίδων, προχωρεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ζητήσει από το νομικό του επιτελείο, τη διαμόρφωση κανόνων-θεσμικού πλαισίου που θα διέπουν τον Τύπο και θα ρυθμίζουν το υπάρχον σήμερα καθεστώς αδιαφάνειας όπου οι βασικοί μέτοχοι, ειδικά των ΜΜΕ εκείνων που σε μόνιμη βάση παραπληροφορούν και καθυβρίζουν, όχι μόνο δεν εμφανίζονται αλλά και τα ίδια τα ΜΜΕ έχουν βρει τρόπους να παρακάμπτουν αγωγές και κατασχέσεις παρά τον υποτιθέμενο εγκλωβισμό των λογαριασμών τους διά μέσου της νόμιμης τραπεζικής οδού!

Σε απλά λόγια, στους κ. Γεραπετρίτη και Βορίδη έχει ανατεθεί η δημιουργία νομοθετήματος που θα ρυθμίσει το ζήτημα ούτως ώστε σε περιπτώσεις αγωγών που τελεσιδίκησαν και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών να επιβάλλεται ο νόμος στην πράξη και να πάψουν οι «περίεργοι» εκδότες να διαφεύγουν!

Για να καταλαβαινόμαστε, το θεσμικό πλαίσιο αυτό αποσκοπεί στο να «κλείσουν» φωνές που όχι απλώς είναι ενοχλητικές αλλά, κατά την πιάτσα, λειτουργούν «εκβιαστικά», διαφεύγοντας των οικονομικών συνεπειών υπό το καθεστώς της ανωνυμίας και μέσα από «παράθυρα» παράκαμψης!