Όχι άλλα λάθη! Ώρα για σκούπα…

23/07/2021, 09:54
Όχι άλλα λάθη! Ώρα για σκούπα…

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή, εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης, προσδοκιών από τον τουρισμό και προσπάθειας εξόδου από την ύφεση, η κυβέρνηση δείχνει να αντιλαμβάνεται τα λάθη της και να προσπαθεί να τα διορθώνει.

Ενδεικτική η περίπτωση του λοκντάουν στη Μύκονο, μια ενέργεια αψυχολόγητη, σπασμωδική, που βασίστηκε στον παρορμητισμό των αρμοδίων και όχι στη σκέψη και τον σχεδιασμό, η οποία προκάλεσε με τον τρόπο που έλαβε χώρα, βαρύ πλήγμα στον τουρισμό, αρνητικές εντυπώσεις στα διεθνή ΜΜΕ και τραύμα στο προφίλ της Ελλάδας!

Η άρση του λοκντάουν την προσεχή Δευτέρα έρχεται να αποκαταστήσει την ομαλότητα, αφού προηγουμένως προκλήθηκε οδυνηρή αναστάτωση στον τουρισμό της χώρας, καθώς η Μύκονος δεν είναι μια υπόθεση ενός απλού τοπικού λοκντάουν, αλλά ένας διεθνής προορισμός, με συμβολισμό και σημειολογία για τη χώρα και το τουριστικό προφίλ της σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η υπόθεση αυτή, του λοκντάουν στη Μύκονο, προκλήθηκε και επιβλήθηκε από όλους όσοι πρώτον, αδυνατούσαν να επιβάλουν τα μέτρα, τον νόμο και την τάξη.

Δεύτερον, δεν είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν ούτε γενικευμένα ούτε σε τοπικό επίπεδο μια υγειονομική κρίση.

Τρίτον, εμφάνιζαν αδυναμία να οργανώσουν και να σχεδιάσουν μια κεντρική πολιτική απέναντι στην πανδημία του κορωνοιού και την έξαρση της λόγω μετάλλαξης Δέλτα!

Και έρχεται να καταδείξει την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, τα διαφορετικά κέντρα «εξουσίας» που δρουν μεμονωμένα και αποσπασματικά και όχι υπό μια συγκροτημένη κατεύθυνση, αλλά και μια πολυφωνία των αρμοδίων υπουργών που δημιουργεί σύγχυση, προκαλεί αναστάτωση και ανισορροπία και οδηγεί μοιραία σε λανθασμένες εν θερμώ αποφάσεις, τις οποίες καλείται εκ των υστέρων ο πρωθυπουργός να διορθώσει.

Υπό το πρίσμα αυτό ο αρμόδιος υπουργός Ν. Χαρδαλιάς είναι απολύτως εκτεθειμένος, όπως και οι υπεύθυνοι του κεντρικού σχεδιασμού κ. Ακης Σκέρτσος, που κρύβεται στα προβλήματα και ζητωκραυγάζει στις επιτυχίες, αλλά και Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος δυστυχώς ασχολείται μόνο με την προσωπική του ατζέντα και τις δημόσιες σχέσεις του με συμφέροντα και ΜΜΕ αντί να υποστηρίξει και να υπηρετήσει το κοινό καλό όπως εκ του ρόλου και της θέσεως του επιβάλλεται.

Αρμόδιοι υπουργοί σε πλήρη σύγχυση, με δηλώσεις που προκαλούν αλαλούμ, εκτός τόπου και χρόνου, όπου πρωτοστατούν ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Χάρης Θεοχάρης που συμπληρώνουν ιδανικά την ανυπαρξία Κικίλια, Κοντοζαμάνη και λοιπών ανεύθυνο- υπευθύνων που συγκροτούν την ηγεσία αντιμετώπισης της πανδημίας!

Για όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης, προτρέψαμε τον πρωθυπουργό να πάρει την υπόθεση πάνω του, όπως ο Ντράγκι στην Ιταλία και ο Μακρόν στη Γαλλία και να ηγηθεί προσωπικά της εξόδου από την κρίση, σε μια χρονική στιγμή που η κοινωνία στην πλειονότητα της τον εκτιμά και τον εμπιστεύεται.

Και το έπραξε σε ένα βαθμό, όπως το πράττει και τώρα, αποκαθιστώντας την ανωμαλία και ασυνεννοησία.

Υπό αυτό το πρίσμα και υπό το βάρος των συνθηκών και των καιρών, τον καλούμε να αναθεωρήσει και να προβεί στο συντομότερο δυνατό χρονικό ορίζοντα, σε δομικό ανασχηματισμό απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από βαρίδια, άχρηστους, διαπλεκόμενους, φαφλατάδες, αρλουμπολόγους και άλλους πολλούς ξεπερασμένους, που με τις πράξεις και την παρουσία τους ακυρώνουν και θέτουν σε κίνδυνο μια εθνική προσπάθεια…