Η «καυτή πατάτα» της Αττικής οδού!

31/08/2021, 09:22
Η «καυτή πατάτα» της Αττικής οδού!

Επειδή διάφορα γράφονται και λέγονται σχετικά με την Αττική οδό, την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την παραχώρηση του οδικού άξονα από το φθινόπωρο του 2024 και εντεύθεν, αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρης λήξης της υπάρχουσας σύμβασης, πρέπει να καταστήσουμε σαφή τα εξής:

Η Hill International που έχει αναλάβει σύμβουλος του υπουργείου για το έργο, έχει ήδη διενεργήσει ελέγχους και παραδώσει στην ηγεσία του Υπ. Υποδομών το πόρισμα της, όσον αφορά την υπάρχουσα σύμβαση.

Βάσει του οποίου διαπιστώνεται από τον διεθνή σύμβουλο το γεγονός ότι η σύμβαση μετά την εξέταση των οικονομικών δεδομένων, ολοκληρώνεται κατά 1-2 χρόνια νωρίτερα του αναμενόμενου και σε κάθε περίπτωση πριν από την ολοκλήρωση της σύμβασης τον Σεπτέμβριο του 2024!

Είναι προφανές πως το ζήτημα αυτό, της πρόωρης λήξης της σύμβασης, αποτελεί «καυτή πατάτα» στα χέρια των αρμοδίων πολιτικών και διοικητικών αρχών που καλούνται να διαχειριστούν ένα ζήτημα που αφορά μια σύμβαση που ούτως ή άλλως ολοκληρώνεται και μια διαγωνιστική διαδικασία για νέο παραχωρησιούχο που ήδη προωθείται.

Και επιπροσθέτως είναι σαφές πως η ανάδοχος κοινοπραξία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια σε μια τέτοια εξέλιξη και θα καταθέσει προσφυγές στα αρμόδια νομικά και διοικητικά όργανα, εάν αμφισβητηθεί η ολοκλήρωση της σύμβασης και διακοπεί 1-2 χρόνια νωρίτερα!