Η τράπεζα, τα φιλέτα των πλειστηριασμών και το νταραβέρι

16/11/2021, 12:09
Η τράπεζα, τα φιλέτα των πλειστηριασμών και το νταραβέρι

Περίεργα πράγματα μαθαίνω ότι συμβαίνουν σχετικά με μεγάλη ιδιωτική τράπεζα και ακίνητα οφειλετών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό!

Στην πιάτσα εσχάτως κυκλοφορεί ότι , κάποιο νταραβέρι γίνεται, μέσα από κινήσεις σύννομες, πλην όμως υπόγειες, κατακριτέες και προς ίδιον όφελος ή εξυπηρέτηση ημετέρων, συγγενών και φίλων!

Επί του προκειμένου, η αγορά βοά ότι σε συγκεκριμένους πλειστηριασμούς ακινήτων προβολής και υψηλής αξίας, η τράπεζα «μπαίνει» επιθετικά στην διαγωνιστική διαδικασία και καταφέρνει να αποκτήσει η ίδια το πλειστηριασθέν ακίνητο!

Το οποίο στη συνέχεια, αφού περιέλθει επισήμως στην κατοχή της και στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, το πωλεί απευθείας σε …πελάτη της!

Επί της ουσίας, με τις παρεμβάσεις της σε επιλεγμένα ακίνητα η ιδιωτική θεσμική τράπεζα, «παρακάμπτει» τον πλειστηριασμό, στον οποίο αποδεικνύεται η ίδια πλειοδότης!

Και στη συνέχεια μεταπωλεί, με μικρό κέρδος, τα ακίνητα αυτά σε πελάτες, φίλους, ημέτερους ή ακόμη και …παλαιούς ιδιοκτήτες που κρύβονται πίσω από επιχειρηματικά κελύφη!

Σε απλά λόγια, στην πιάτσα επικρατεί η αίσθηση ότι στην συγκεκριμένη τράπεζα γύρω από τα ακίνητα έχει στηθεί ένα χοντρό πανηγύρι νταραβεριού, εξυπηρετήσεων και μη σύννομων διαδικασιών, που υποκρύπτουν συναλλαγή, διαπλοκή, ίδιον όφελος, σκοπιμότητα και πιθανόν διαφθορά…

Άραγε η διοίκηση δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα; Ή κάνει τα στραβά μάτια; Και γιατί;