«Στοπ» από το ΣτΕ στο «Project Blue»

24/12/2021, 10:31
«Στοπ» από το ΣτΕ στο «Project Blue»

Το «ναυάγιο» Χρυσικού, το ακίνητο-φιλέτο της Εκκλησίας που αποκτήθηκε αντί πινακίου φακής, η Ιερή Διαπλοκή, οι μεσάζοντες και οι προμήθειες…

Η πολυδιαφημισμένη επένδυση “Project Blue” της Grivalia στη Μύκονο (προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ), η κατασκευή και ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων και 340 κλινών (!!!) στο Καλό Λιβάδι, που διοικητικά υπάγεται στην δημοτική κοινότητα της Άνω Μεράς, μπλοκαρίστηκε στα δικαστικά πλοκάμια του Συμβουλίου της Επικράτειας, το οποίο έστειλε στο «πυρ το εξώτερον» την εν λόγω επένδυση ως αντισυνταγματική, μολονότι είχε ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις το 2019 από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια απόφαση-σοκ για την Grivalia και προσωπικά τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Χρυσικό (χαϊδεμένο παιδί του Πρεμ Γουάτσα και τοποτηρητή του στην Eurobank), που φέρει ακέραια την ευθύνη για το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε ο όμιλος από το ΣτΕ, που γυρίζει την επένδυση πίσω, πάλι από την αρχή, με πολύτιμο χρόνο να χάνεται και με το μελλοντικό αποτέλεσμα και πάλι αβέβαιο!!!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, η κατάσταση ξημερώνει δύσκολη για τον Χρυσικό, καθώς η Grivalia είχε επενδύσει πολλά από τους στρατηγικούς της στόχους στην δημιουργία του 5άστερου ξενοδοχείου, σε ένα οικόπεδο που «κουβαλάει» την «βαριά σκιά» της Εκκλησίας!!!

O διευθύνων σύμβουλος της Grivalia, Γ. Χρυσικός.

- Η εμπλοκή του Κελεμπία στα κρατικά συμβόλαια

Καθώς, όπως λένε οι πληροφορίες, κάποιος νταραβεριτζής ονόματι «Κελεμπίας», που μπλέκεται σε ύποπτες πολιτικές διαδρομές (πρωτοπαλλήκαρο του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλητής του Αλέξη και εσχάτως τσανακογλύφτης και φιλιππινέζα πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στο εξοχικό της Τήνου), και μπερδεύεται σε κρατικά συμβόλαια και δουλειές με μελετητές και συμβούλους, μαζί με τα συνεταιράκια του, κατάφερε να υφαρπάξει από τα τοπικά «μαύρα ράσα» ένα συμβόλαιο πολυετούς παραχώρησης της έκτασης! Το οποίο υπενοικίασε-παραχώρησε αντί τεράστιου τιμήματος στην Grivalia, αποσπώντας αμοιβές σε γη και χρήμα!!

Πρόκειται για μια δυσώδη υπόθεση εις βάρος των συμφερόντων της Εκκλησίας, από την οποία κάποιοι βούτηξαν έναντι πινακίου φακής ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, που οφείλουν να διερευνήσουν οι Αρχές της Διαφθοράς, προκειμένου να διαπιστωθεί ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ εμπλέκονται στην «Ιερή Διαπλοκή», αν υφίσταται ή όχι Εγκληματική Οργάνωση και αν συμμετείχαν σε αυτήν εκκλησιαστικοί παράγοντες και ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα!

- Έχει αρχίσει να ανησυχεί σοβαρά

Και όπως μαθαίνω, ο Κελεμπίας και οι «συνεργοί» του έχουν αρχίσει για πρώτη φορά –μέσα στην αλαζονεία τους ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο– να ανησυχούν σοβαρά, καθώς η σκόνη που σηκώθηκε από την απόφαση-σταθμό του ΣτΕ, που για μία ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τιμώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη, προκαλεί και εγείρει πλήθος ζητημάτων!

Και πέραν των ερευνών που θα υπάρξουν από τις αρμόδιες Αρχές (στις οποίες έχει φτάσει φάκελος με ανώνυμες καταγγελίες) εγείρεται, όπως ακούω,στο παρασκήνιο, ακόμη και ζήτημα προς τους μεσάζοντες που «είχαν εγγυηθεί» πέραν της αγοράς και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επένδυσης, να επιστρέψουν πίσω τις… προμήθειες σε γη και χρήμα, της ύποπτης και διαπλεκόμενης συναλλαγής…

Δύσκολοι καιροί για νταραβεριτζήδες «Κελεμπίες», διαπλεκόμενους «Πρίγκιπες του καρτέλ» στο real estate και διεφθαρμένα «Μαύρα Ράσα»!

- Το προφίλ του Project Blue

Η επένδυση αφορά στη δημιουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων 5 αστέρων σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στην περιοχή Άνω Μερά Μυκόνου, μόλις 400 μέτρα από την παραλία Καλό Λιβάδι.

Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 150 δωμάτια / 340 κλίνες που θα αποτελούνται από

100 δωμάτια επισκεπτών (25-59 τ.μ.)

1 τουριστική έπαυλη (276 τ.μ.)

4 προεδρικές σουίτες (περίπου 170 τ.μ. η καθεμία )

4 βίλες (250-300 τ.μ.)

41 σουίτες (60-77 τ.μ.)

Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις spa εντός του συγκροτήματος, όπως και δωμάτια για τη διαμονή του προσωπικού.

Εκτιμάται ότι κατά την κατασκευή του έργου θα δημιουργηθούν 132 θέσεις εργασίας ενώ κατά τη λειτουργία του 300 θέσεις εργασίας.

Η συνολική επένδυση αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ και στο project εκτός από την Grivalia Hospitality συμμετέχει και η Frontisa Management.

Σημειώνεται ότι βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality είναι η M&G Investments Management, επενδυτικός βραχίονας της Prudential σε Βρετανία και Ευρώπη, ενώ από 25% έχουν η Eurobank και η Eurolife FFH.