Ο «πρώην», η HSBC και η συνεταιριστική!

30/01/2022, 19:35
Ο «πρώην», η HSBC και η συνεταιριστική!

Οι φήμες, οι επαφές, οι καταθέσεις των εφοπλιστών και το ζήτημα προσωπικού - καταστημάτων!

Μετά την αποκάλυψη που σας έκανα ότι «χάλασε» η δουλειά της Τρ. Πειραιώς με την HSBC (και αφού ενδιαμέσως βγήκε η είδηση στο radar.gr ότι η JP Morgan ήρθε σε συμφωνία απόκτησης των μετοχών μειοψηφίας της Viva Wallet, γεγονός που επιβεβαιώθηκε μέσα στη μέρα), θα σας δώσω κάποιες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το ποιον μιλάει η HSBC και είναι κοντά σε big deal!

Η αμερικανική τράπεζα λοιπόν, με τις καταθέσεις ύψους 1,69 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αγαπημένη των Ελλήνων εφοπλιστών λόγω υποκαταστημάτων σε Σιγκαπούρη, Κίνα και Βραζιλία όπου κυρίως δραστηριοποιούνται, αφού οδηγήθηκε σε ναυάγιο διαπραγματεύσεων πρώτον με την Eurobank και τώρα με την Τρ. Πειραιώς και αφού τον Δεκέμβριο η Εθνική είχε αρνηθεί να υποβάλει πρόταση, βρήκε ευήκοα ώτα σε συνεταιριστική τράπεζα όπου φέρεται να εμπλέκεται μετοχικά πρώην πανίσχυρος τραπεζίτης! Ο οποίος προφανώς επιδιώκει να κάνει ηχηρό come back στο τραπεζικό σύστημα και να δώσει το στίγμα των προθέσεων του, απαλλαγμένος πια και τυπικά από «αμαρτίες» του παρελθόντος!

Οι πληροφορίες λένε πως με την HSBC οι επαφές είναι σε καλό δρόμο! Προφανώς η συγκυρία ευνοεί καθώς ο …πρώην τραπεζίτης που επιδιώκει να γίνει ξανά «νυν», και εξειδικευμένο τραπεζικό προσωπικό χρειάζεται, άρα θα κρατήσει τα 334 άτομα της HSBC, αλλά και υποκαταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θέλει, άρα δεν χρειάζεται να κλείσει τουλάχιστον όλα από τα 15!

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε δυνητικά να επιταχύνει τις εξελίξεις και υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει σε deal, καθώς εάν δεν προβεί σε απολύσεις και δεν κλείσει καταστήματα, τότε θα απαιτήσει πολύ λιγότερα και ίσως τα μισά από τα 150-180 εκατ. που ζητούσε από την HSBC η Τρ. Πειραιώς! Με ένα ποσόν κοντά στα 70-80 εκατ. ευρώ η δουλειά θα μπορούσε να κλείσει! Λέτε;