Η θεσμική εκτροπή του «έκπτωτου» Σαχίνη!

06/03/2022, 13:00
Η θεσμική εκτροπή του «έκπτωτου» Σαχίνη!

Αγνοώντας τις αποφάσεις του ΣτΕ προχωρεί σε προμήθεια 2,5 εκατ. για φωτοβολταϊκά κατόπιν εισήγησης του ανιψιού του!

Ένα περιβάλλον θεσμικής εκτροπής και ασέβειας στις αποφάσεις του ΣτΕ διαμορφώνεται εσχάτως στην ΕΥΔΑΠ, όπου ο διαβόητος –και επί της ουσίας έκπτωτος– Σαχίνης, μολονότι γνωρίζει ακόμη και μέσα από γνωμοδοτήσεις που το δικό του νομικό τμήμα έχει κάνει, πως δεν νομιμοποιείται εφεξής να δεσμεύει την Επιχείρηση με μείζονος σημασίας ζητήματα, παρά μόνο για τα τρέχοντα, «να κυλάει το νερό» που λένε στη γλώσσα τους οι άνθρωποι της ιστορικής δημόσιας επιχείρησης, εκείνος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου προχωρεί σε περίεργες -και μη σύννομες- αποφάσεις για επενδύσεις εκατομμυρίων!!!

Δυστυχώς όπως στην πράξη προκύπτει, αυτό το μόρφωμα που δημιούργησε ο Σαχίνης στην ΕΥΔΑΠ, σε συνθήκες εργασιακού χάους και δημιουργίας πλείστων όσων διευθύνσεων, πιο πολλές από τα στελέχη και τους εργαζόμενους (!!!), διευθύνσεις χωρίς …προσωπικό παρά μόνο με επικεφαλής υψηλά αμειβόμενους «τεχνοκράτες», έρχεται να παρακάμψει και να αγνοήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας, παράνομα και αυταρχικά!

Η προκλητική απόφαση

Ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑΝΘΡΩΠΟΣ Σαχίνης, δεξί χέρι του Μπενίση, συζύγου της Δούρου που έμεινε στην ιστορία για το Μάτι των 101 νεκρών, προσπαθεί με ίντριγκες και μεθοδεύσεις να δημιουργηθεί ένα υβριδικό σχήμα που να επιτρέπει την -απαράδεκτη, μη σύννομη και προκλητική για την κοινωνία- ταυτόχρονη εμπλοκή Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ, ούτως ώστε ο μάνατζερ του «γλυκού νερού» να συνεχίσει να διοικεί την ΕΥΔΑΠ απολαμβάνοντας ιλιγγιώδεις μισθούς, μπόνους και να διαμένει επιστροφές κεφαλαίου και μερίσματα (ακόμη και χωρίς κέρδη) στους μεγαλομετόχους, όπως ο διαβόητος κερδοσκόπος Πόλσον!

Επί του προκειμένου, ο Σαχίνης, με μια απόφαση στο ΔΣ της 23ης Φεβρουαρίου που συνιστά θεσμική εκτροπή, ενέκρινε την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 2 φωτοβολταϊκών σταθμών στις Αχαρνές και το Πολυδένδρι, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 2.546.680 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%!

Πρόκειται για μια απόφαση που υπερβαίνει την δικαιοδοσία του «προσωρινού» και ουσιαστικά «έκπτωτου» μάνατζερ, ο οποίος βάσει της απόφασης του ΣτΕ νομιμοποιείται να διενεργεί μόνο τα τρέχοντα και άμεσα, για να «κυλάει το νερό» όπως παραδέχεται και ο ίδιος.

Όταν ο θείος αναβάθμισε τον ανιψιό ως Διευθυντή…

Ωστόσο το πιο προκλητικό και κραυγαλέο είναι άλλο: την εισήγηση για την προμήθεια 2,5 εκατ. ευρώ για τα 2 φωτοβολταϊκά την έχει κάνει η Διεύθυνση Στρατηγικής και Καινοτομίας της οποίας προΐσταται ως Διευθυντής ο Γεώργιος Σαχίνης, ανιψιός του μάνατζερ Σαχίνη! Για την ιστορία, την Διεύθυνση Στρατηγικής και Καινοτομίας την συνέστησε ο ίδιος ο Σαχίνης, όπου και τοποθέτησε τον ανιψιό του Γεώργιο Σαχίνη τον οποίο αναβάθμισε και ως διευθυντή!

Πέραν της θεσμικής εκτροπής, της αγνόησης των δικαστικών αποφάσεων, των μη σύννομων αποφάσεων για φωτοβολταϊκά 2,5 εκατ. ευρώ αλλά και του γενικότερου χάους που επικρατεί, στην πράξη καταδεικνύεται ότι στο Προτεκτοράτο της ΕΥΔΑΠ εκτός των μπόνους και των ηγεμονικών αμοιβών κυριαρχούν η αναξιοκρατία και η οικογενειοκρατία!

Να τους χαίρεστε στην κυβέρνηση…

Εκτροπή Σαχίνη καταγγέλλουν και τρεις σύλλογοι εργαζομένων της εταιρείας

Όπως πρώτοι είχαμε γράψει καταγγέλλοντας τις κινήσεις της διοίκησης Σαχίνη ότι «ένα περιβάλλον θεσμικής εκτροπής και ασέβειας στις αποφάσεις του ΣτΕ διαμορφώνεται εσχάτως στην ΕΥΔΑΠ, όπου ο διαβόητος –και επί της ουσίας έκπτωτος– Σαχίνης, μολονότι γνωρίζει ακόμη και μέσα από γνωμοδοτήσεις που το δικό του νομικό τμήμα έχει κάνει, πως δεν νομιμοποιείται εφεξής να δεσμεύει την Επιχείρηση με μείζονος σημασίας ζητήματα, παρά μόνο για τα τρέχοντα, «να κυλάει το νερό» που λένε στη γλώσσα τους οι άνθρωποι της ιστορικής δημόσιας επιχείρησης, εκείνος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου προχωρεί σε περίεργες – και μη σύννομες- αποφάσεις για επενδύσεις εκατομμυρίων».

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος έρχεται η ανακοίνωση του συλλόγου Π.Ε. και Τ.Ε. της ΕΥΔΑΠ να καταγγείλει την διοίκηση για θεσμική εκτροπή, ενώ με τις κινητοποιήσεις της ματαίωσε το Δ.Σ. της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κινητοποίηση των τριών Συλλόγων της Εταιρείας (Σύλλογος Μηχανικών Π.Ε. & Τ.Ε. – Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού – Σωματείο Αποχέτευσης) στις 23.2.2022 στο κτήριο της Λαοδικείας, την ώρα που γινόταν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την με αρ. 190-1/2022 Απόφαση του ΣτΕ, ανέδειξε τη Θεσμική Εκτροπή της Διοίκησης.
Κατ’ αρχάς ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για τη σημασία της απόφασης αυτής και για το πως διαμορφώνεται πλέον τελικά και αμετάκλητα, το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΥΔΑΠ. Ακολούθησε η παρέμβαση των Προεδρείων και των τριών Συλλόγων στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου. Απαιτήθηκε η ματαίωσή του, γιατί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν προκύπτει καμία νομιμοποίηση του.
Η πρόεδρος του Δ.Σ., μη μπορώντας να αντιμετωπίσει πλέον την νέα πραγματικότητα, “αναγκάστηκε” να μας ανακοινώσει την γνωμοδότηση ερμηνείας της παραπάνω απόφασης του ΣτΕ, που έλαβε από το Α.Π.Θ. Σύμφωνα με αυτήν το σημερινό Δ.Σ όπως αυτό έχει συσταθεί, δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα που αφορούν τις στρατηγικές επιλογές της Εταιρείας. Νομιμοποιείται μόνο να λαμβάνει αποφάσεις για την διεκπεραίωση των επειγουσών καθημερινών λειτουργιών της Εταιρείας. Όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν το γεγονός, ότι στην εισήγηση της ημερήσιας διάταξης είχαν συμπεριληφθεί και θέματα που δεν αφορούσαν την καθημερινή λειτουργία της ΕΥΔΑΠ.
Η συνδικαλιστική κινητοποίηση απαίτησε και πέτυχε την προσωρινή ματαίωση του Δ.Σ., που τελικά πραγματοποιήθηκε αργότερα με τηλεδιάσκεψη χωρίς την γραμματεία του Δ.Σ.
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών στο Δ.Σ., που κλήθηκε να απαντήσει για τις προθέσεις του Υπουργείου και για το χρονοδιάγραμμα αλλαγής των μελών του Δ.Σ. σε συνέχεια της εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, δεν απάντησε.
• Το ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας έκρινε τελεσίδικα και αμετάκλητα την κοινωνική ταυτότητα της Εταιρείας.
• Η σημερινή Διοίκηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα που αφορούν στρατηγικές επιλογές της Εταιρείας, παρά μόνο την διεκπεραίωση των επειγουσών καθημερινών λειτουργιών της Εταιρείας.
• Η σημερινή Διοίκηση προσπαθεί να χειραγωγήσει (από πληροφορίες που έρχονται στον Σύλλογο) επιτροπές διαγωνισμών, παρακολούθησης – παραλαβής κτλ, ώστε να προκύπτουν αποτελέσματα της αρεσκείας της (Ψυττάλεια κτλ), ενώ οι επιτροπές πάντα εφαρμόζουν τον νόμο, τις διακηρύξεις, τις συμβάσεις.
• Η σημερινή Διοίκηση δεν λαμβάνει υπόψη την απόφαση του ΣτΕ και συνεχίζει να δεσμεύει με νέες αποφάσεις την ΕΥΔΑΠ χωρίς καμία νομιμοποίηση.
• Η σημερινή Διοίκηση που έχει οριστεί από ένα μέτοχο ο οποίος ουδέποτε θα έπρεπε να είναι μέτοχος σύμφωνα με την Απόφαση του ΣτΕ, συνεχίζει να δεσμεύει την πορεία της ΕΥΔΑΠ.
Ο Σύλλογος πιστός πάντα στις απόψεις του για μια δημόσια και κοινωνική ΕΥΔΑΠ, θα προστατέψει τα συμφέροντά της, τα μέλη του και τους εργαζόμενους με κάθε νόμιμο τρόπο.
Θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα εξέλιξη».