Τραπεζικό φακέλωμα «φιλορώσων» επιχειρηματιών!

12/03/2022, 13:49
Τραπεζικό φακέλωμα «φιλορώσων» επιχειρηματιών!

Οι εγχώριες Αρχές ζήτησαν από την ΤτΕ όλες τις τραπεζικές συναλλαγές από το 2000 και μετά με τη Ρωσία.

Όλες τις τραπεζικές και πάσης φύσης συναλλαγές διά μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος που έχουν διενεργηθεί μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών και ρωσικών συμφερόντων από το 2000 και εντεύθεν, δηλαδή κατά τα τελευταία 22 χρόνια, ζήτησαν οι εγχώριες Αρχές και Υπηρεσίες από την Τράπεζα της Ελλάδος!

Στα πλαίσια του διεθνούς ελέγχου που διενεργείται σχετικά με την προσέγγιση και διερεύνηση των φιλορωσικών επιχειρηματικών θυλάκων, που προωθούσαν τα ρωσικά συμφέροντα στη Δύση και διαμόρφωναν παράκεντρα εξωθεσμικής εξουσίας, δίκτυα προπαγάνδας μέσα από τα οποία πέρναγαν την πολιτική και τις θέσεις της Μόσχας, ζητήθηκε από τις εγχώριες Αρχές η δημιουργία μιας λίστας με όλους όσοι είχαν πάρε δώσε με την κεντρική ρωσική εξουσία!

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στα υψηλά κλιμάκια των κρατικών υπηρεσιών και των αρμοδίων Αρχών ήρθε «σήμα» από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες και Αρχές των ΗΠΑ, διά του οποίου ζητείτο η συγκέντρωση όλων των σχετικών πληροφοριών από την Κεντρική Τράπεζα και εν συνεχεία η αξιολόγηση τους, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας short list στην οποία θα περιλαμβάνονται όλοι «οι άνθρωποι των Ρώσων» στη χώρα μας!

Ασφαλώς και δεν πρόκειται για ένα αυθαίρετο φακέλωμα του κάθε επιχειρηματία που είχε αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων πρώτης ανάγκης και κάθε άλλης μορφής νόμιμη συναλλαγή!

Το ζητούμενο είναι μέσα από την ανίχνευση των τραπεζικών συναλλαγών να αποκαλυφθούν μη σύννομες σχέσεις, ύποπτη κίνηση χρήματος και πιθανό ξέπλυμα με κάθε τυχόν εκδοχή και διάχυση!

Ένα βρώμικο χρήμα το οποίο διοχετευόταν για την εξυπηρέτηση φιλορωσικών πολιτικών συμφερόντων, ανάπτυξη δικτύων ΜΜΕ, καθώς και ελέγχου στόχων μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας που εξυπηρετούσαν (άμεσα αλλά και μελλοντικά) την Μόσχα!

Την ώρα που διεθνώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κυνήγι Ρώσων ολιγαρχών, με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και πάγωμα λογαριασμών, στην Αθήνα δεν έχει φτάσει επί του παρόντος, σχετικό σήμα από τις διεθνείς αρχές! Και ουδείς ακόμη γνωρίζει αν και πότε οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε πάσης φύσεως επιχειρηματικά φιλορωσικά συμφέροντα θα επεκταθούν και στη χώρα μας!

Το ζήτημα ωστόσο την ώρα τούτη είναι ότι εν μέσω κρίσης και αναστάτωσης σχετικά με την ύπαρξη ή όχι φιλορωσικών συμφερόντων στη χώρα μας, με την στενή έννοια, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται ένας ιδιότυπος χαφιεδισμός, με τον ένα να κατηγορεί τον άλλο για πράκτορα των Ρώσων, στα πλαίσια του ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών!

Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή από την ΤτΕ και τις αρμόδιες Αρχές καθώς εκτός των άλλων εξελίσσεται στις μέρες μας αδιακρίτως ένα «κυνήγι μαγισσών» και μια ποινικοποίηση συνηθισμένων αστικών και εμπορικών συναλλαγών, που παρά τη νομιμότητα τους έχουν τεθεί λόγω συγκυρίας στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών…