Οι 6 «καυτές» υποθέσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς που πάνε για παραγραφή (!!!) και με το νόμο (Σταϊκούρα)!

15/03/2022, 11:17
Οι 6 «καυτές» υποθέσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς που πάνε για παραγραφή (!!!) και με το νόμο (Σταϊκούρα)!

Ο τραπεζίτης, ο μεγαλοεργολάβος, ο χρηματιστής, οι τεχνοκράτες της ΔΕΗ το 2016-17, η εσωτερική πληροφόρηση στις ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank!

Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε οι πρώτοι και μόνοι που αποκαλύψαμε και αναδείξαμε τον νόμο έκτρωμα του Χρ. Σταϊκούρα, βάσει του οποίου τα χρηματιστηριακά κακουργήματα παραγράφονται σε 5 αντί για 10 χρόνια που ίσχυε ως σήμερα.

Σε απλά λόγια η διάταξη αυτή που εντάχθηκε ως τροπολογία στον νέο νόμο για την Επ. Κεφαλαιαγοράς τον οποίο επεξεργαζόταν ο υφυπουργός κ. Ζαββός, ένας πραγματικός τεχνοκράτης, έντιμος και ακέραιος που για λόγους αδιευκρίνιστους εξωθήθηκε σε παραίτηση (!!!), επί της ουσίας επιφέρει αφενός την συγκάλυψη και αφετέρου την αμνηστία σε πλείστους όσους χρηματιστηριακούς απατεώνες που κερδοσκόπησαν και πλούτισαν εις βάρος του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς!

Και είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι την ώρα τούτη πάρα πολλές μείζονος σημασίας υποθέσεις λιμνάζουν στα συρτάρια της Επ. Κεφαλαιαγοράς η οποία όπως παραδόξως καθυστερεί συνεχώς τόσο την «εξιχνίαση» τους όσο και τη συζήτηση στο ΔΣ προκειμένου να επιβληθούν ποινές και να παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα!

Έχουμε κατ’ επανάληψη απευθύνει δημόσιο ερώτημα προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Υπ. Οικονομικών «πόσες και ποιες υποθέσεις χρηματιστηριακής απάτης βρίσκονται αραχνιασμένες στα ντουλάπια της Αρχής και οδηγούνται προς παραγραφή;»!

Και απάντηση δεν έχουμε λάβει, ούτε πρόκειται να λάβουμε. Και την ίδια στιγμή κάποιοι «χρυσοκάνθαροι» του Χρηματιστηρίου θα τρίβουν τα χέρια τους ότι την έβγαλαν καθαρή!!! Μια θλιβερή νέα επανάληψη της ασυλίας των τραπεζιτών, πάλι μέσα από νομοθέτημα της τελευταίας στιγμής υπό τη μορφή τροπολογίας

Επειδή ο κατάλογος των προς παραγραφή υποθέσεων είναι μακρύς, εμείς απλώς – για να ανοίξουν τα μάτια των μικρών κυρίως επενδυτών – θέτουμε ερωτήματα για 6 καυτές υποθέσεις, μείζονος ενδιαφέροντος και ποινικής σημασίας!

1. Τι γίνεται με την υπόθεση μεγαλοεργολάβου ο οποίος κατηγορείται για χειραγώγηση αλλά και κατάχρηση προνομιακής πληροφόρησης πριν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του εργοληπτικού ομίλου; Ο οποίος πούλησε εν γνώσει του αθρόα μετοχές πριν ανακοινωθεί η αύξηση που ευλόγως προκάλεσε την πτώση της τιμής της μετοχής!

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω μεγαλόσχημος επιχειρηματίας – εργολάβος κατηγορείται ακόμη, από άλλη Ανεξάρτητη Αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που σχετίζεται με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα!

2. Αληθεύει ότι στα συρτάρια της Επ. Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται βαρβάτη υπόθεση πρώην μεγαλοτραπεζίτη για χειραγώγηση, εσωτερική πληροφόρηση και χρηματιστηριακή απάτη, ο οποίος ήδη απολαμβάνει τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου για την ασυλία των τραπεζιτών;

3. Τι πραγματικά συμβαίνει με υπόθεση χρηματιστηριακής απάτης και χειραγώγησης της μετοχής υπό «κρατικό» έλεγχο επιχείρησης, από δήθεν σοβαρό χρηματιστή – νταραβεριτζή; Η οποία μετά βεβαιότητας πάνω από μια 5ετία σέρνεται από συρτάρι σε συρτάρι, ενώ ήδη έχει υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών! Όπως πάει η δουλειά, βρίσκεται μια ανάσα από την παραγραφή! Την σκαπουλάρει κι αυτός…

4. Φημολογείται εντόνως στις παρυφές της Επ. Κεφαλαιαγοράς ότι υπάρχει ένα πόρισμα για την χειραγώγηση της ΔΕΗ κατά την περίοδο 2016-17, επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και επί προηγούμενης διοίκησης, με ταυτόχρονη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού σε παρουσίαση και δημοσίευση επίσημων οικονομικών στοιχείων τα οποία είχαν αρχικώς αλλοιωθεί και αποκαταστάθηκαν εκ των υστέρων!! Αν η πληροφορία αυτή είναι αληθής -που είναι- γιατί δεν την εξετάζει η Επ. Κεφαλαιαγοράς για να επιβάλλει ποινές και να τη στείλει στον εισαγγελέα; Δεν βλέπουν ότι βρίσκεται στα όρια της παραγραφής;

5 και 6. Σε ποιο σημείο άραγε βρίσκεται η έρευνα για τις 2 κραυγαλέες και καραμπινάτες υποθέσεις εσωτερικής πληροφόρησης, χειραγώγησης και κερδοσκοπίας σε βάρος των τραπεζών Πειραιώς και Alpha πριν την ανακοίνωση των αυξήσεων κεφαλαίου – μαμούθ; Έχουν εντοπιστεί οι υπαίτιοι των διαρροών; Έχουν ελεγχθεί οι χρηματιστηριακές συναλλαγές; Αποκαλύφθηκαν οι κερδοσκόποι; Ποιοι έκαναν τελικά χειραγώγηση διά μέσω της κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης;