Ελλάκτωρ: Προχωράει ακάθεκτος ο Ολλανδός!

17/03/2022, 11:31
Ελλάκτωρ: Προχωράει ακάθεκτος ο Ολλανδός!

«Μαύρα - άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, καραβάκια στο ταξίδι δεν με παίρνετε καλέ…»!

Όπως είναι γνωστό, στο χώρο των Κατασκευών και της Ενέργειας γίνεται ένα πραγματικό BIG BANG!

Η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας έχουν αναδείξει στον υπέρτατο βαθμό τις ενεργειακές εταιρείες γύρω από τις οποίες πλέκονται όλα τα μεγάλα stories του ελληνικού χρηματιστηρίου, από την ΔΕΗ και την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, μέχρι την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, τα ΕΛΠΕ αλλά και τον …ΑΝΕΜΟ, το «Χρυσόμαλλον δέρας» του Ελλάκτωρα, το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Ομίλου, που αναδεικνύεται την ώρα τούτη ως συγκριτικό πλεονέκτημα στα μάτια των διεθνών επενδυτών και όχι μόνο!

Ταυτοχρόνως η πληθώρα των μεγάλων έργων, για την υλοποίηση των οποίων δεν επαρκούν μόνο οι εγχώριες εταιρείες, δίνει εξασφαλισμένο κατασκευαστικό αντικείμενο για τα επόμενα χρόνια!

Είναι επομένως σαφές και κατανοητό ότι τα έργα φτάνουν για όλους, οπότε δεν υφίσταται και κανένα θέμα παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού, σε μια αγόρια γεμάτη, με πληθώρα εργοληπτικού αντικειμένου!!!

Η συγκυρία αυτή μοιραία οδηγεί την ηγεσία του Ελλάκτωρα στον δρόμο προς την τελική αναμέτρηση καθώς τα νέα δεδομένα και η διεθνής συγκυρία δεν επιτρέπουν πάσης φύσης «ομηρίες» από τους κάθε λογής Μπακοκαυμενάκηδες και όσους βρίσκονται από πίσω τους εμφανώς ή αφανώς!

Από τη στιγμή που παρά τις προσπάθειες «συμβιβασμού» οι «εφοπλιστές» (στην Ελλαδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) των ορεινών όγκων της Αρκαδίας και των διεθνών υδάτων του Περσικού κόλπου, το «παίζουν δύσκολοι», δεν υπαναχωρούν και «δεν τα βρίσκουν» για την πώληση των μετοχών τους, τότε μοιραία θα επέλθει η τελική αναμέτρηση μέσα από αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ όπου και θα κριθεί η απόλυτη κυριαρχία.

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Ολλανδός προχωρά ακάθεκτος, σε αύξηση κεφαλαίου από 300-500 εκατ. ευρώ, στην οποία οι Μπακοκαϋμενάκηδες θα κληθούν να ανταποκριθούν σε ένα ποσό από 90 – 150 εκατ. ευρώ σε μετρητά!

Οπότε μέσα από την αναμέτρηση αυτή θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό.

Εάν έχουν ή όχι δυνάμεις περαιτέρω ρευστότητας οι Μπακοκαυμενάκηδες και εάν τελικά είναι μόνοι τους ή κρύβονται από πίσω τους και άλλα ισχυρά συμφέροντα!

Εάν οι «εφοπλιστές» του Μαινάλου και του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» καταφέρουν να βρουν τα λεφτά, αυτό σημαίνει ότι έχουν γερές πλάτες, ισχυρούς συμμάχους και το παιχνίδι θα προσλάβει νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Εάν δεν τα βρουν, τότε η σεμνή τελετή θα έχει λάβει τέλος και …κάθε κατεργάρης θα επιστρέψει στον πάγκο του.

Άλλωστε τη δουλειά τους την έκαναν... Μαύρα – άσπρα, κόκκινα, μπλε, καραβάκια στο ταξίδι δεν με παίρνετε κάλε, που τραγουδούσε η αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού!