Προχωρημένες συζητήσεις Σαββίδη με ισχυρό επιχειρηματία για το Open!

18/03/2022, 11:03
Προχωρημένες συζητήσεις Σαββίδη με ισχυρό επιχειρηματία για το Open!

Κόλλησαν στο τίμημα οι διαπραγματεύσεις με Αμερικανικό και Σκωτσέζικο fund για το 67% του ΟΛΘ!

Μαθαίνω από καλά πληροφορημένη πηγή, που γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι αυτές τις ώρες εξελίσσονται προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, από τους πλέον προβεβλημένους στη χώρα, που αφορούν την μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού Open TV.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας ως γνωστόν έχει λάβει τα σχετικά μηνύματα των Αμερικανών αλλά και της Ελληνικής κυβέρνησης, υπό τη μορφή τελεσιγράφου, δια του οποίου του διαμηνύεται ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να έχει απεμπλακεί από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ειδάλλως θα τεθεί αντιμέτωπος με πολύ αυστηρές κυρώσεις, αντίστοιχες εκείνων που ήδη λαμβάνουν οι χώρες της Δύσης κατά ολιγαρχών που αναδείχθηκαν μέσα από το καθεστώς Πούτιν και υπηρέτησαν τη φιλορωσική πολιτική διεθνώς με πολλούς και διάφορους τρόπους!

Υπό αυτή την έννοια ο Ιβάν Σαββίδης, προσπαθώντας να δείξει πειθαρχία στα μηνύματα που έλαβε και υπό το βάρος της συγκυρίας, μπήκε σε διαπραγματεύσεις με πανίσχυρο όπως λένε οι πληροφορίες μεγαλοεπιχειρηματία, με τον οποίο φέρεται να συνδέεται με πολύ καλή προσωπική σχέση, χωρίς ωστόσο οι πηγές να αποκαλύπτουν κάτι παραπάνω για την ταυτότητα του εγχώριου businessman!

Αδιέξοδο για ΟΛΘ

Την ίδια στιγμή ωστόσο, αδιέξοδο φέρεται να επικρατεί σχετικά με τις συζητήσεις Σαββίδη με 2 ξένα funds για την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ, που μέσω πλέγματος εταιριών ελέγχει.

Οι συζητήσεις γίνονται μεταξύ των εκπροσώπων του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία και των επικεφαλής ενός Αμερικανικού και ενός Σκωτσέζικου fund!

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρατηρείται χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά το τίμημα, με τον Σαββίδη να εγείρει απαιτήσεις για υψηλό premium σε σχέση με την τιμή απόκτησης των μετοχών του ΟΛΠ, της τάξης τουλάχιστον του 10%!