Το «βαθύ λαρύγγι» που «τους έδωσε» στην Επ. Ανταγωνισμού!

29/03/2022, 13:30
Το «βαθύ λαρύγγι» που «τους έδωσε» στην Επ. Ανταγωνισμού!

Οι «ανώνυμες καταγγελίες», τα δημοσιεύματα και οι 2 ισχυροί παίκτες που θα χτυπήσουν όλες τις δουλειές!

Ακούγεται στην επιχειρηματική πιάτσα και γράφεται τις τελευταίες ημέρες ακροθιγώς, ότι υπάρχει ένα «βαθύ λαρύγγι» μεταξύ των εργολάβων, που «τους δίνει» χαρτί και καλαμάρι στην Επ. Ανταγωνισμού!

Για να είμαι δίκαιος, δεν είμαι καθόλου βέβαιος για την ύπαρξη του μυστικού πληροφοριοδότη του Λιανού!

Άλλωστε ορισμένα πράγματα γίνονται εξόφθαλμα, ενίοτε χωρίς να κρατούνται τα προσχήματα!

Εκείνο όμως που η εμπειρία με έχει διδάξει είναι πως συνήθως στις Ανεξάρτητες Αρχές φθάνουν «ανώνυμες καταγγελίες» οι οποίες όλως τυχαίως πέφτουν σε «καλά χέρια» που τις περιμένουν και τα οποία ανοίγουν φακέλους και διενεργούν ελέγχους! Και συνήθως έχουν προηγηθεί σχετικά δημοσιεύματα…

Επί της ουσίας στην εργολαβική πιάτσα είναι πολλοί εκείνοι που διάκεινται αρνητικά στις φημολογούμενες συμφωνίες και μοιρασιές!

Πρώτον είναι αυτοί που έχουν μείνει στην απέξω, όπως ο Εμφιετζόγλου.

Δεύτερον είναι οι μικροί εργολάβοι όπως ο Ψαλτάκος και τρίτον υπάρχουν και οι ξένοι, όπως η Vinci!

Αλλά και κάποιοι «τρίτοι» επενδυτές που έχουν λόγους να δημιουργούν πάσης φύσεως ζητήματα που φέρνουν σε δυσχερή θέση τις διοικήσεις των μεγάλων εργοληπτικών εταιριών!

Ωστόσο για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν και κάποιοι εντός του λεγόμενου Big5 που θεωρούν ότι αδικούνται από την «μοιρασιά»!

Ότι τους αναλογεί μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από αυτό που τελικά παίρνουν, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που όπως ισχυρίζονται έχουν μπει στην 5άδα χωρίς να το …δικαιούνται!

Το γεγονός αυτό οδηγεί σε σκέψεις ότι πιθανόν το επόμενο διάστημα να γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες χτυπήματος των διαγωνισμών!

Και την άποψη αυτή την …ακούω όχι μόνο από μία πλευρά, αλλά από δύο!

Γεγονός που βάσει της εμπειρίας σημαίνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των εργολάβων δεν είναι έτσι όπως κάποιοι θέλουν να τις παρουσιάζουν, αλλά πολύ ανταγωνιστικές μεταξύ τους, κάτι που εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί μελλοντικά στους διαγωνισμούς του Δημοσίου!

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, κατηγορηματικά όχι, «βαθύ λαρύγγι» δεν υπάρχει!

Ούτε «προστατευόμενος μάρτυρας» μεταξύ των εργολάβων, όπως κάποτε ο Στέγγος που του είχαν βρει το «καυτό ημερολόγιο» όπου έγραφε μέχρι και πού πήγαινε για την …ανάγκη του!