Την έκαναν …γαργάρα, την τροπολογία υπέρ ΕΤΑΔ και κατά Μαντωνανάκη για τα 626 εκατ.!

06/04/2022, 09:47
Την έκαναν …γαργάρα, την τροπολογία υπέρ ΕΤΑΔ και κατά Μαντωνανάκη για τα 626 εκατ.!

Η ανεξήγητη οπισθοχώρηση της κυβέρνησης, που αφήνει «ανεξέλεγκτο» και κυρίαρχο τον υπερδανεισμένο ξενοδόχο του Λαγονησίου!

Κυρίαρχος του παιχνιδιού στη διαμάχη του με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα την ΕΤΑΔ, έχει καταστεί ο υπερδανεισμένος μεγαλοξενοδόχος Μαντωνανάκης, ο οποίος την ώρα τούτη -αφού οι δικαστικές αρχές του επιδίκασαν το ιλιγγιώδες ποσό των 626 εκατ. ευρώ μέσα από ένα έωλο και αυθαίρετο σκεπτικό- όχι μόνο ζητάει να του καταβληθεί εις το ακέραιο το εν λόγω ποσό, που τινάζει τον προϋπολογισμό στον αέρα, αλλά απαιτεί ταυτοχρόνως να κρατήσει το μάνατζμεντ και τη διαχείριση του Grand resort Lagonissi μέσα από ανανέωση – επέκταση της σύμβασης παραχώρησης!

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης πρότεινε στον μεγαλοξενοδόχο, να του καταβληθεί το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, με τα οποία θα εξοφλήσει τις πιστώτριες τράπεζες, ενώ θα πρέπει να επιστρέψει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαγονησίου στον έλεγχο του Δημοσίου!

Ο Π. Μαντωνανάκης, όπως οι καλά -και εκ των έσω- γνωρίζοντες υποστήριζαν, (προφανώς γιατί αισθάνεται ότι έχει μεγάλες πλάτες, με προσβάσεις σε όλες τις -και τις τέσσερις- εξουσίες) δεν δέχτηκε το τελεσίγραφο της κυβέρνησης που εστάλη υπό τις ευλογίες του Μαξίμου!

Και τα θέλει όλα! Και την πίτα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο!

Και τα λεφτά και το ξενοδοχείο, αλλά και να μην πληρώσει τις τράπεζες αφού έχει ήδη στραφεί δικαστικά εναντίον τους ότι τον εξαπάτησαν και τον παραπλάνησαν, με σκοπό να τον καταστρέψουν και να του αποσπάσουν δολίως την περιουσία!

Η φήμη που κυκλοφόρησε στη συνέχεια ήθελε τον πρωθυπουργό να είναι έξαλλος με το …θράσος του μεγαλοξενοδόχου να αρνείται την συμβιβαστική πρόταση – τελεσίγραφο!

Και να είναι αποφασισμένος, όπως τουλάχιστον διέρρευσε ως πληροφορία στον Τύπο, να φέρει τροπολογία στη Βουλή βάσει της οποίας θα θεσπίζεται ακατάσχετο για την ΕΤΑΔ, καθώς τον πρώτο λόγο έχουν οι θεσμοί στους οποίους έχουμε υποθηκεύσει -και με το νόμο αλλά και με ευρεία πλειοψηφία των κομμάτων στη Βουλή- την περιουσία του Κράτους!

Άρα, η τροπολογία που υποτίθεται ότι θα ερχόταν στη Βουλή θα εγκλώβιζε τον Π. Μαντωνανάκη, ο οποίος συνειδητοποιώντας ότι τα επιδικασθέντα 626 εκατ. ευρώ, δεν θα τα πάρει ποτέ από την ΕΤΑΔ, θα αναγκαζόταν να συμβιβαστεί με τους όρους που θα επέβαλαν το Κράτος, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός!

Δυστυχώς, επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα είμαστε, η περίφημη τροπολογία που θα έβαζε τέλος στις «αυθαίρετες» απαιτήσεις Μαντωνανάκη δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή, δεν ψηφίστηκε από το σώμα, δεν έγινε νόμος του Κράτους, πιθανότατα δεν συντάχθηκε ποτέ!

Σε απλά ελληνικά την τροπολογία την έκαναν γαργάρα!!!

Πιθανόν υπήρξαν παρεμβάσεις, από νομικούς κυβερνητικούς κύκλους που ξέρουν να χειρίζονται καλά τα θέματα αυτά, ίσως και από τρίτα πρόσωπα που επίσης διαθέτουν μακρά εμπειρία στη διαχείριση δικαστικών -και άλλων- θεμάτων!

Το γεγονός πάντως είναι, πως ο αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος και οξυδερκής μεγαλοξενοδόχος, με τις δυνατές άκρες και τα πρόσωπα – κλειδιά, κατάφερε παρά τις «απειλές» και τα τελεσίγραφα να επιβάλει τις δικές του θέσεις και να είναι έτοιμος να δει τις απαιτήσεις του να υλοποιούνται!

Πέραν πάσης αμφιβολίας ο ανεξέλεγκτος και «δικομανής» όπως τον χαρακτηρίζουν οι «εχθροί» του Π. Μαντωνανάκης καθίσταται την ώρα τούτη κυρίαρχος του παιχνιδιού, να την κυβέρνηση και το Κράτος να βγαίνουν «σοβαρά τραυματισμένοι» από την έκβαση της υπόθεσης...