Φάκελος «Ρωσία»: Ο Μαλοφέγιεφ, ο «εφοπλιστής» και ο μπατίρης «καναλάρχης» – θεατράνθρωπος «πιάστηκαν στη φάκα»!

09/04/2022, 20:16
Φάκελος «Ρωσία»: Ο Μαλοφέγιεφ, ο «εφοπλιστής» και ο μπατίρης «καναλάρχης» – θεατράνθρωπος «πιάστηκαν στη φάκα»!

Οι κατάσκοποι του Αγίου Όρους, οι ευθύνες του εφοπλιστή Μαρτίνου και ο «κόκκινος στρατός» των 4 Μητροπολιτών!

Σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός για τους εν Ελλάδι συνεργάτες – μπροστινούς του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ, καθώς η άσκηση δίωξης στις ΗΠΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, πρώτα από όλα για τον αχυράνθρωπο – «εφοπλιστή» που τσέπωσε τα 10 εκατ. της δικογραφίας για να στήσει φιλορωσικό παρασύστημα, μαζί με μπατίρη – φαλιρημένο ψευτοκαναλάρχη – θεατράνθρωπο και διάφορους άλλους νταραβεριτζήδες της κακιάς ώρας, που έφτασαν στο σημείο να υπονομεύουν κανονικούς εκδότες και να επιχειρούν να υφαρπάξουν εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ δόλια!

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του τώρα, καθώς τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών αφυπνίστηκαν και έφτασε η ώρα να διενεργηθούν έλεγχοι, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων καθώς και παραπομπή στην Δικαιοσύνη όλων όσοι εν είδει κατασκόπων των Ρώσων, επιδίωξαν να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς προώθησης της φιλορωσικής προπαγάνδας!

Άλλωστε η δικογραφία που σχηματίστηκε στις ΗΠΑ εμπλέκει άμεσα και Έλληνες συνεργάτες του Ρώσου ολιγάρχη, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει τη διείσδυση στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί αναμένεται να διαβιβάσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχεία για τον Έλληνα συνεργάτη του Μαλοφέεφ, στον οποίο μεταβίβασε δέκα εκατομμύρια ευρώ από τράπεζα του Τέξας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα φιλορωσικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα.

Ο Ρώσος ολιγάρχης εμπλέκεται και στη χρηματοδότηση εκκλησιαστικών κύκλων και ηγούμενων Ιερών Μονών στο πλαίσιο του φιλόδοξου project με την κωδική ονομασία «Ορθόδοξο Τόξο», που είχε εμπνευστεί το Κρεμλίνο.

Ο Μαλοφέεφ διατηρούσε στενές σχέσεις με μια σειρά κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η τότε κυβέρνηση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το δίκτυο που έστηνε ο Ρώσος ολιγάρχης στα Μέσα Ενημέρωσης και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η συνεργασία που είχαν με τον Μαλοφέεφ παράγοντες του εκδοτικού χώρου που αποτελούσαν τον μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Λεφτά σε κόμμα

Αμερικανικές υπηρεσίες διαθέτουν στοιχεία και για τη χρηματοδότηση δύο κομμάτων καθώς και πολιτικών διαφόρων κομμάτων από τον Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί προνομιακές σχέσεις με ηγούμενους Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, καθώς επίσης και με τέσσερις μητροπολίτες, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος εξαφανίστηκε από Αμερική και Ευρώπη για να αποφύγει τη σύλληψη μετά τη δίωξη που του ασκήθηκε, είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και στη Βουλγαρία, όπου επιχείρησε να εξαγοράσει μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό.

Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Κριμαία και στις αυτόνομες περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας.

Οι κατάσκοποι του Αγίου Όρους και οι ευθύνες του εφοπλιστή Μαρτίνου!

Δύσκολες μέρες όμως έρχονται και για το φιλορωσικό «Ορθόδοξο τόξο» που περιλαμβάνει από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, μέχρι σύστημα κατασκόπων που μπαινόβγαινε ανεξέλεγκτα, με την πολιτική -και όχι μόνο – ευθύνη του Διοικητή του Αγίου Όρους εφοπλιστή Μαρτίνου να είναι τεράστια.

Ιδίως από τη στιγμή που τα καράβια των Μαρτίνων αφού πρώτα διαμόρφωσαν ειδικές σχέσεις με τη Μόσχα, κερδίζουν εκατομμύρια μεταφέροντας ρωσικά πετρέλαια…

Ο «κόκκινος στρατός» των 4 Μητροπολιτών!

Υπάρχει ακόμη και ο φιλορωσικός στρατός των «κόκκινων» Μητροπολιτών, εκ των οποίων οι 4 πρωτοστατούν!

Της φιλορωσικής φράξιας στην ελληνική εκκλησία πρωταγωνιστούν οι Μητροπολίτες Πατρών, Κέρκυρας, Λαμίας και Βέροιας, που έχουν ήδη σηκώσει τα ρωσικά λάβαρα!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, για την ιστορία, πως ο αδερφός του Μητροπολίτη Λαμίας είναι νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη!

Το νομικό γραφείο και η μπίζνα με τις «χρυσές βίζες» σε Ρώσους της Gazprom!

Παράλληλα, μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον αμερικανικό παράγοντα, ότι στο στόχαστρο των Αρχών των ΗΠΑ έχει μπει επώνυμο και προβεβλημένο δικηγορικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο και του οποίου το «κεντρικό πρόσωπο» είναι κάτοικος εξωτερικού!

Οι ίδιες πηγές λένε πως το εν λόγω νομικό γραφείο και ο πολυμήχανος ιθύνων νους των ενεργειών του, ο γνωστός δικηγόρος που επί χρόνια θήτευσε δίπλα σε άλλο «μπουμπούκι» της δικηγορίας, έχουν συνάψει ειδικές σχέσεις με Ρώσους προνομιούχους της Gazprom στους οποίους έβγαζαν «χρυσές βίζες» σε Ελλάδα και Κύπρο.
Όλα τούτα έχουν υποπέσει στην αντίληψη των Αμερικανικών Αρχών οι οποίοι ψάχνουν εξονυχιστικά το θέμα και επεξεργάζονται μέτρα και κυρώσεις!

Δύσκολες μέρες για τους υπηκόους των πλέον προβεβλημένων γαλαζοαίματων της Ευρώπης!

Ζήτημα βιωσιμότητας για μεγάλη εισηγμένη λόγω Ρωσίας!

Ακόμη, καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι μεγάλη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εταιρία, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα λόγω της έκθεσης της στην αγορά της Ρωσίας!

Αξιόπιστοι κύκλοι, υποστηρίζουν ότι η εν λόγω σοβαρή και μεγάλου μεγέθους επιχείρηση, που διαθέτει εργοστάσια και μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν προκύψει, θεωρείται πιθανόν να αντιμετωπίσει όχι απλώς οικονομικά ζητήματα, αλλά ενδεχομένως να εγερθεί ζήτημα βιωσιμότητας της!

Το γεγονός είναι πάντως πως οι καθ’ ύλην αρμόδιες ελληνικές αρχές παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά ούτως ώστε να είναι σε θέση να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα, εάν παραστεί ανάγκη, για την προστασία τόσο της εισηγμένης επιχείρησης όσο και του ευρύτατου επενδυτικού κοινού!

Οι απειλές των Ρώσων μετά τις απελάσεις των διπλωματών

Τέλος, «Τούρκοι» από το κακό τους έγιναν οι Ρώσοι μετά τις απελάσεις δέκα διπλωματών που κρίθηκαν ανεπιθύμητοι από την ελληνική κυβέρνηση.

Μπορεί επίσημα η ρωσική πρεσβεία να εμφανίζεται ψύχραιμη και να διαβεβαιώνει ότι τα αντίμετρα θα αφορούν την απέλαση δέκα Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα, αλλά κάποια παράπλευρα συστήματα έχουν αρχίσει τις απειλές.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, η λεγόμενη ρωσική εστία -για όσους δεν γνωρίζετε πρόκειται για ένα κτίριο που νοικιάζουν οι Ρώσοι στο κέντρο της Αθήνας για τη φιλοξενία αξιωματούχων, το οποίο βέβαια χρησιμοποιούν για άλλες δουλειές- διαρρέει ότι έρχεται καταιγίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Έφτασαν σε σημείο να προεξοφλούν ακόμη και την αναγνώριση από τη Μόσχα του ψευδοκράτους των κατεχόμενων.

Μάλιστα συνδέουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τόσο με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως λένε στηρίζει ακόμη και με όπλα το Κίεβο, όσο και με την απόφαση της Λευκωσίας να στείλει ρωσικά οπλικά συστήματα στην Ουκρανία, αρκεί οι Αμερικανοί να τα αντικαταστήσουν με δικά τους.

Οι ένοικοι της ρωσικής εστίας έχουν ενοχληθεί και από την κίνηση που εμφανίζει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από το οποίο μεταφέρονται υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα στις χώρες του ΝΑΤΟ.