Την υπόθεση «Ελλάκτωρ» φέρνει αιφνιδιαστικά στο Δ.Σ. η Β. Λαζαράκου!

12/04/2022, 10:35
Την υπόθεση «Ελλάκτωρ» φέρνει αιφνιδιαστικά στο Δ.Σ. η Β. Λαζαράκου!

«Στέλνει» Ολλανδούς και Λιανό σε δεύτερο δικαίωμα ακρόασης, την ώρα που οι Μπακοκαϋμενάκηδες διαπραγματεύονται την αγορά του Open!

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε αργά χθες το απόγευμα η πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου, η οποία έφερε το θέμα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προς συζήτηση στο ΔΣ!

Το γεγονός είναι πως όλα πράγματι έδειχναν πως πάμε σήμερα σε ένα ΔΣ που «θα πέσουν κορμιά» καθώς μετά από πολύ καιρό γίνεται δια ζώσης, δηλαδή με φυσική παρουσία των μελών λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, ενώ στην ημερήσια διάταξη εκτός του μείζονος σημασίας θέματος του Ελλάκτωρα υπάρχει και το «καυτό» θέμα των πεπραγμένων της Τρ. Πειραιώς τόσο για την ΑΜΚ του 2021, όσο και κυρίως κατά το 2015, όπου εμπλέκονται τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα της Διοίκησης της εποχής εκείνης καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα.

Λέγεται μάλιστα ότι η εισήγηση των υπηρεσιών είναι καταπέλτης και η απόφαση του ΔΣ, εξαιρετικά δύσκολη, μολονότι όλοι γνωρίζουν σε προσκήνιο και παρασκήνιο ότι μια τυχόν αρνητική εξέλιξη θα τορπιλίσει τρέχουσες τραπεζικές εξελίξεις. Και ο νοών νοείτω…

Επί του προκειμένου τώρα, οι «μυστικές» υπηρεσίες (εννοώ τους εξ απορρήτων υπηρεσιακούς της Προέδρου) της Βασιλικής, μετά από συντονισμένη προσπάθεια αρκετού καιρού «διατυμπάνιζαν» χθες ότι «έχουν τυλίξει τους Ολλανδούς σε μια κόλλα χαρτί» και ότι σήμερα θα τους παραπέμψουν σε νέο, δεύτερο δικαίωμα ακρόασης, ότι δήθεν έδρασαν από κοινού και συντονισμένα με τον Λιανό και το fund Atlas!

Είναι προφανές και κατανοητό ότι τα στελέχη της Επ. Κεφαλαιαγοράς οφείλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Και να συγκεντρώνουν στοιχεία για τις ανοιχτές υποθέσεις.

Όχι όμως να «κραυγάζουν» και να «διαλαλούν» προκαταβολικά κατά της Ελλάκτωρ, πριν ακόμη συγκληθεί το ΔΣ, ιδίως σε μια εποχή που οι Μπακοκαϋμενάκηδες φέρονται να διαπραγματεύονται την είσοδο τους στα ΜΜΕ, αποκτώντας μια πολιτική δύναμη με την οποία θα μπορούν να επιβάλουν τη βούληση τους στην κυβέρνηση και τις Ανεξάρτητες Αρχές!

Η χρονική στιγμή φαντάζει περίεργη…

Θέλω να δω όμως στην πράξη πώς θα αξιολογηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία τόσο στην υπόθεση της Τρ. Πειραιώς όσο και του Ελλάκτωρα!

Καθώς και την νομιμότητα των διαδικασιών…

Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα μετά το ΔΣ…