Ελλάκτωρ: Το «πραξικόπημα» Λαζαράκου, οι 2 υπουργοί, οι δικηγόροι και οι «θεσμικοί» πετρελαιάδες!

13/04/2022, 11:31
Ελλάκτωρ: Το «πραξικόπημα» Λαζαράκου, οι 2 υπουργοί, οι δικηγόροι και οι «θεσμικοί» πετρελαιάδες!

Το πόρισμα 90 σελίδων, το νέο δικαίωμα ακρόασης, οι δανειακές συμβάσεις και η παράκαμψη διαδικασιών που απετράπη από το ΔΣ!

Μέσα από μια κίνηση «πραξικοπηματική», παρακάμπτοντας κάθε προβλεπόμενη διαδικασία, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επιδίωξε αιφνιδιαστικά, όπως αποκαλύψαμε, να φέρει προς εξέταση στο ΔΣ το ζήτημα της «Ελλάκτωρ», εντάσσοντας το εκ των υστέρων την Δευτέρα το απόγευμα στα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα συζητούνταν στην «δια ζώσης» προγραμματισμένη συνεδρίαση της Τρίτης!

Βεβαίως, η αδιαμφισβήτητη ύπαρξη υγιών δυνάμεων στα όργανα, απέτρεψε την παράτυπη συζήτηση του ζητήματος «Ελλάκτωρ», γυρίζοντας το πίσω στην Εκτελεστική Επιτροπή της Επ. Κεφαλαιαγοράς η οποία οφείλει να εισηγηθεί, να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες και μετά να έρθει το θέμα στο ΔΣ!

Προφανώς η κυρία Λαζαράκου, της οποίας η υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει γίνει εμμονή, αναζητούσε «κάλυψη» από το ΔΣ, καθώς η ενασχόληση με όλα τα άλλα μείζονος σημασίας για την αγορά ζητήματα είναι πλημμελής, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος και η εξιχνίαση της υπόθεσης εσωτερικής πληροφόρησης, κερδοσκοπίας, χρηματιστηριακής απάτης εκατοντάδων εκατομμυρίων στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών Πειραιώς και Alpha!

Αντί να βουτήξει τα λαμόγια -μέσα και έξω από τις τράπεζες- που έκαναν παιχνίδι εις βάρος της αγοράς, και αποδεδειγμένα κερδοσκόπησαν αφού διέπραξαν πλήθος κακουργημάτων, τα ξέπλυνε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Ανεξάρτητης Αρχής και έχει ενεργοποιήσει όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό της ΕΚ, να ερευνά σε Ελλάδα και εξωτερικό την υπόθεση του δήθεν συντονισμού Ολλανδών – Λιανού για τον έλεγχο του Ελλάκτωρα!

Ενενήντα σελίδες (!!!) αριθμεί το πόρισμα για την υπόθεση Ελλάκτωρ, μετά και τα νέα στοιχεία που υποτίθεται προέκυψαν.

Δηλαδή κάποιες συμβάσεις δανείων των Ολλανδών με funds, στα πλαίσια της συνήθους διαδικασίας των αγορών, με γνωστοποιήσεις σε τράπεζες, φορολογικές αρχές και κάθε ενδιαφερόμενο!

Και όπως προκύπτει στην πράξη, τα συγκεκριμένα 2 γνωστά πολιτικά πρόσωπα με τους υπουργικούς θώκους, που έχουν ως όργανα τους «έγκριτους» νομικούς, ενεργοποιήθηκαν ουσιαστικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στην προσπάθεια συγκέντρωσης «στοιχείων» και κατασκευής κατηγοριών, προς όφελος φυσικά εξωθεσμικών επιχειρηματικών συμφερόντων, με άγνωστης και ύποπτης προέλευσης χρήμα, που φιλοδοξούν να γίνουν... διαπλεκόμενοι!

Επί του προκειμένου τώρα, η Εκτελεστική Επιτροπή (Πρόεδρος και 2 αντιπρόεδροι) είναι εκείνη που θα συνέλθει και θα αποφασίσει την παροχή δικαιώματος ακρόασης, για δεύτερη φορά στους εκπροσώπους της Reggenborgh και του επιχειρηματία Ηλία Λιανού, που θα κληθούν και πάλι να δώσουν νέες εξηγήσεις για δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι Ολλανδοί με funds, ορισμένες από τις εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες που έχουν υπογράψει με τα κορυφαία σπίτια του εξωτερικού!

Η σύμπτωση της υπόθεσης βεβαίως είναι ότι λαμβάνει χώρα την ίδια χρονική στιγμή που οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαϋμενάκηδες προσπαθούν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή πώλησης για τις μετοχές του Ελλάκτωρα που κατέχουν, ενώ ταυτόχρονα διαπραγματεύονται να γίνουν «θεσμικοί πετρελαιάδες» αγοράζοντας από τον Ιβάν Σαββίδη τον τηλεοπτικό Open!

Αλήθεια, αντί να αγοράζουν κανάλια, γιατί δεν πάνε να πληρώσουν τα 40 εκατ. της Volton που χρωστάνε;