Το «Rotation» μετοχών στο Χρηματιστήριο και τα νέα stories ένταξης στον MSCI στις 12 Μαΐου!

Το «Rotation» μετοχών στο Χρηματιστήριο και τα νέα stories ένταξης στον MSCI στις 12 Μαΐου!

Τα «επιλεκτικά χαρτιά», το συνεχές «μπες βγες» και τα σενάρια για Εθνική, Μυτιληναίο, ΕΛΠΕ και Τέρνα Ενεργειακή!

Ένα συνεχές «μπες βγες» από τη μία μετοχή στην άλλη και από τον ένα κλάδο στον άλλο, χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα τη χρηματιστηριακή αγορά η οποία εκτός των άλλων κινείται στον αστερισμό του Rotation και των «επιλεκτικών χαρτιών» που είναι «της μόδας» και θεωρείται ότι επωφελούνται των καταστάσεων και της συγκυρίας, από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία έως την Ενεργειακή κρίση!

Πέραν πάσης αμφιβολίας την ώρα τούτη στο Χρηματιστήριο παρατηρείται μια μετακίνηση θέσεων από τις τράπεζες και τις μετοχές που από την αρχή του χρόνου καθοδήγησαν την αγορά, σε μετοχές της Ενέργειας, των πετρελαίων και σε όλες γενικότερα που επωφελούνται της γεωπολιτικής και οικονομικής συγκυρίας.

Υπό αυτό το πρίσμα παρατηρείται ένα έντονο ενδιαφέρον από ξένους και Έλληνες επενδυτές για τις μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή, του Ελλάκτωρα, της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, του Μυτιληναίου, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ, για όλο δηλαδή τον κλάδο της Ενέργειας και των πετρελαίων που θεωρείται και είναι ο πιο hot των καιρών!

Ταυτόχρονα στο κάδρο ξένων και εγχώριων επενδυτών έχουν μπει οι μετοχές που διεκδικούν την είσοδο τους στον δείκτη MSCI Greece, με την αξιολόγηση να έχει προσδιοριστεί για τις 12 Μαΐου.

Οι πληροφορίες λένε πως με βάση την κεφαλαιοποίηση (και την σταθμισμένη) που έχει διαμορφωθεί στην αγορά την ώρα τούτη, η Εθνική τράπεζα βρίσκεται σχεδόν με το ένα πόδι μέσα στον δείκτη, όπως και ο Μυτιληναίος, σύμφωνα με τις ενδείξεις.

Από εκεί και πέρα με αξιώσεις πλέον παρακολουθούν την πιθανή ένταξη τους στον MSCI, σε δεύτερο χρόνο, τόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια όσο και η Τέρνα Ενεργειακή, η κεφαλαιοποίηση της οποίας έχει εκτιναχθεί εν μέσω φημών για προχωρημένες συζητήσεις με την Macquarie!

Τέλος, μετά την ανάσα κεφαλαιοποίησης των τελευταίων εβδομάδων, απομακρύνεται οριστικά πλέον η φημολογούμενη έξοδος της Jumbo από το MSCI στον οποίο παραμένει ακλόνητη μέχρι νεωτέρας...