Στις 5 Μαΐου έρχεται ο Τζόρτζ Τσούνης (που έχει ήδη διαμορφωμένες σχέσεις με επιχειρηματίες και συστήματα) στην Αθήνα!

Στις 5 Μαΐου έρχεται ο Τζόρτζ Τσούνης (που έχει ήδη διαμορφωμένες σχέσεις με επιχειρηματίες και συστήματα) στην Αθήνα!

Ο νέος ρόλος των ΗΠΑ, το μείζον ζήτημα του Αγίου Όρους και η υπόθεση της διακίνησης προϊόντων από ρωσικά λιμάνια!

Την ώρα που ο πρώην πρέσβης της Ουάσιγκτον στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ αναλαμβάνει την εξόχως τιμητική θέση του υφυπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ενέργεια, διαθέτοντας βαθιά γνώση των γεωπολιτικών συσχετισμών στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη (και την Νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου), στις 5 Μαΐου καταφθάνει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη χώρα μας ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ κ. Τζόρτζ Τσούνης!

Ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας, στενός φίλος και προσωπική επιλογή του Προέδρου Μπάιντεν και εκ των χρηματοδοτών των Δημοκρατικών, έρχεται στην Αθήνα σε μια κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία, λόγω της έκρυθμης κατάσταση στην Ουκρανία και με τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη να είναι πλέον αυξημένος και καθοριστικός!

Υπό αυτή την έννοια, δεδομένων των συνθηκών αλλά και της επιρροής του Αμερικανικού παράγοντα στις ευρωπαϊκές εξελίξεις, η άφιξη Τσούνη αναδεικνύεται ως μείζονος σημασίας και αποκτά σπουδαιότητα!

Και σε κάθε περίπτωση η άφιξη του ομογενούς νέου πρέσβη, που δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα, λαμβάνει ιδιαίτερης βαρύτητας δεδομένου ότι οι Αμερικανικές Αρχές παρουσιάζονται δυσαρεστημένες τόσο με το καθεστώς ακυβερνησίας και αυθαιρεσίας που επικρατεί στο Άγιον Όρος, το οποίο φέρεται να έχει μεταβληθεί σε άντρο Ρώσων κατασκόπων, όσο και με την ενεργό συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών στη διακίνηση εμπορευμάτων και προϊόντων από ρωσικά λιμάνια και πόλεις προς την Δύση!

Υπό αυτή την έννοια, ο ρόλος Τσούνη σε τούτη την κρίσιμη χρονικά συγκυρία, αναδεικνύεται ως μείζον, λαμβάνοντας υπόψιν:

Πρώτον ότι, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, φέρεται να έχει ήδη διαμορφώσει ένα πλαίσιο σχέσεων με Έλληνες επιχειρηματίες!

Δεύτερον ότι, φέρνει μαζί του τον περίφημο Father Alex Καρλούτσο, τον «ντηλαδόρο με τα μαύρα ράσα» όπως τον αποκαλούν οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στην Αμερική! Ο οποίος έχει ήδη διαμορφωμένες σχέσεις και έχει ανοίξει «πάρε – δώσε» με συστήματα, νταραβεριτζήδες και παράκεντρα εξουσίας στη χώρα μας...