Στην AIA Relate της Αλεξίας Μπακογιάννη η «επικοινωνία» της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Στην AIA Relate της Αλεξίας Μπακογιάννη η «επικοινωνία» της Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Τα ερωτήματα από τις αποφάσεις της ζημιογόνας Επ. Κεφαλαιαγοράς που χρηματοδοτείται από το Κράτος και το conflict of interest!

Στην πρόσληψη συμβούλου στρατηγικής επικοινωνίας για ένα έτος προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Επ. Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με σχετική απόφαση της στις 19 Απριλίου 2022 την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια!

Όπως προκύπτει από την απόφαση, μετά από την εξέταση των υποβληθεισών προσφορών, την επικοινωνία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναλαμβάνει η AIA Relate της κυρίας Αλεξίας Μπακογιάννη, η οποία μετά τον ισραηλινό μεγαλοεπιχειρηματία Μπένι Στέινμετζ που συνελήφθη τον Δεκέμβριο στο Ελ. Βενιζέλος λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε από τις Ρουμανικές Αρχές, αλλά και τον ομογενή εκ Βενεζουέλας επιχειρηματία Θεόδωρο Δουζόγλου τον οποίο «ψάχνει» η Επιτροπή για το ξέπλυμα σε 5 χώρες, προσθέτει έναν ακόμη επικοινωνιακό λογαριασμό στο χαρτοφυλάκιο της!

Βεβαίως, το ζήτημα που εγείρεται έχει να κάνει με το γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχωρεί σε πρόσληψη επικοινωνιακού συμβούλου (για ένα ακόμη έτος) όταν εδώ και χρόνια λειτουργεί με γραφείο τύπου το οποίο διαθέτει εσωτερικά!

Ποια άραγε είναι η ανάγκη για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου και πώς αυτή τεκμηριώνεται οικονομικά και στρατηγικά;

Δικαιολογείται άραγε από την έκβαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Επ. Κεφαλαιαγοράς η επιπρόσθετη δαπάνη;

Και εντέλει έχει κέρδη ή ζημιές η Επιτροπή;

Χρηματοδοτείται ή όχι από τον δημόσιο κορβανά, ναι ή όχι;

Γιατί αν έχει ζημίες, θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς η κυρία Λαζαράκου και η παρέα της τους λόγους της σπατάλης από μια Ανεξάρτητη Αρχή τόσο για το νέο υπερπολυτελές κτίριο γραφείων όσο και για την αναγκαιότητα πρόσληψης επικοινωνιακού συμβούλου, μολονότι υφίσταται εδώ και δεκαετίες εσωτερικό γραφείο τύπου που λειτουργεί άψογα και επαγγελματικά! Ποια λοιπόν η ανάγκη που υπαγορεύει την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου;

Ο οποίος επικοινωνιακός σύμβουλος, στην προκειμένη περίπτωση η AIA Relate, για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων, δεν θα πρέπει να έχει, ούτε να αποκτήσει για το διάστημα που θα τηρεί χρέη συμβούλου της Επ. Κεφαλαιαγοράς, «διαφημιστικό» ή «επικοινωνιακό» – λόμπινγκ λογαριασμό με καμία εισηγμένη επιχείρηση ή τράπεζα! Διότι το ζήτημα του Conflict of interest θεωρείται -και είναι- μείζονος σημασίας για τις αγορές αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές, αν δεν το έχουν καταλάβει ή συνειδητοποιήσει οι κυρίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που σήμερα στο ΔΣ καλούνται να αξιολογήσουν πρόσωπα για το ΔΣ του Χρηματιστηρίου!

Το μόνο που μας απομένει πια να δούμε, είναι και την έγκριση καταλληλότητας σε πρόσωπο που έχει παραβιάσει την χρηματιστηριακή νομοθεσία!!!!

Λέτε να το δούμε κι αυτό; Ες αύριον τα σπουδαία...