Ποιοι και γιατί (εξωθεσμικοί και διαπλεκόμενοι) επιδιώκουν να παρέμβουν στην Αρχή για το Ξέπλυμα και να βάλουν «άνθρωπό τους» δίπλα στον Χ. Βουρλιώτη!

Ποιοι και γιατί (εξωθεσμικοί και διαπλεκόμενοι) επιδιώκουν να παρέμβουν στην Αρχή για το Ξέπλυμα και να βάλουν «άνθρωπό τους» δίπλα στον Χ. Βουρλιώτη!

Τα ανοιχτά ζητήματα 2 εισηγμένων, 4+1 εφοπλιστών και προβεβλημένων απατεώνων με μπροστινούς…

Διαβάζω δεξιά κι αριστερά, σε ΜΜΕ που παραδόξως επιδεικνύουν ενδιαφέρον (γιατί άραγε;), ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει μείνει πίσω όσον αφορά την προώθηση ανοικτών θεμάτων και πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα πρόσωπο – συνεργάτης που θα αναπληρώνει τον πρόεδρο της Αρχής κ. Χαράλαμπο Βουρλιώτη!!!

Και διερωτώνται οι καλοί συνάδελφοι γιατί ακόμη ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει προτείνει σχετικό πρόσωπο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας αιχμές ότι πιθανόν ο υπουργός το κάνει επίτηδες!!!

Για την ιστορία θυμίζεται ότι μαζί με τον κ. Βουρλιώτη είχε επιλεγεί και ο κ. Π. Καραγιάννης (πρόκειται για δύο επιτυχημένους εισαγγελικούς λειτουργούς) ως αντικαταστάτες της κυρίας Αννας Ζαΐρη στην επιτροπή για το «μαύρο χρήμα», ο οποίος ωστόσο για λόγους οικονομικούς, για το ύψος των απολαβών δηλαδή, θεώρησε ότι έπρεπε να παραιτηθεί! Όπερ και εγένετο!

Στις μέρες μας λοιπόν, κάποια συμφέροντα προφανώς ενδιαφέρονται είτε για να τοποθετήσουν πρόσωπο της αρεσκείας τους στην Αρχή για το Ξέπλυμα, είτε γιατί θεωρούν ότι ο κ. Βουρλιώτης έχει κλειστά αυτιά στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και δεν κάνει τα κέφια συγκεκριμένων κύκλων, που είχαν μάθει να κατασκευάζουν κατηγορίες σε επιχειρηματικούς κυρίως αντιπάλους τους και να επιδίδονται σε ένα κυνήγι Μαγισσών, είτε γιατί οι έρευνες της Αρχής άγγιξαν κάποιους δήθεν μεγαλόσχημους που πίστευαν ότι εσαεί θα τη βγάζουν στο απυρόβλητο!

Γιατί η αλήθεια είναι πως η Αρχή για το Ξέπλυμα εργάζεται πυρετωδώς και ήδη έχει απτά αποτελέσματα παράνομων πράξεων, ενδείξεις και αποδείξεις για βαρβάτες περιπτώσεις νομιμοποίησης μαύρου χρήματος από προβεβλημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι προφανώς δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με τις εξελίξεις!

Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες επί της παρούσης, αναφέρουμε ότι στο μικροσκόπιο των ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής έχουν μπει:

Πρώτον, δύο βασικοί μέτοχοι εισηγμένων εταιριών, με ζητήματα που άπτονται συμβατικών σχέσεων, τιμολογίων και φορολογικών παραβάσεων από το 2007-08, ενώ για τον έναν εξ αυτών εσχάτως έχουν προκύψει και νέα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία με παράνομες σχέσεις στο εξωτερικό!

Δεύτερον, κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα 4 + 1 εφοπλιστών, που έχουν να κάνουν κυρίως με φοροδιαφυγή και ξεπλύματα, εντολές από το ΚΕΦΟΜΕΠ, υψηλά πρόστιμα, επιτόπιους ελέγχους σε σπίτια και γραφεία, κατάσχεση σκληρών δίσκων, επιβολή προστίμων και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης! Καθώς και ύποπτα εμβάσματα και κινήσεις κεφαλαίων αμφίβολης προέλευσης από το εξωτερικό!

Τρίτον, περίεργες υποθέσεις προβεβλημένων «απατεώνων» που χρησιμοποιούν αλλεπάλληλα ΑΦΜ, χρησιμοποιηθούν «μπροστινούς» και αχυρανθρώπους για να κάνουν δουλειές, να παίρνουν αναθέσεις και γενικώς να νταραβερίζονται ασύστολα… Και για τις υποθέσεις αυτές έχουν συγκεντρωθεί πολλά αποδεικτικά στοιχεία!

Είναι επομένως προφανές ποιους και γιατί «καίει» η «μοναξιά» του Χαράλαμπου Βουρλιώτη… Και γιατί κόπτονται να μπει δίπλα του πρόσωπο της δικής τους επιλογής!!! Θα υποκύψει άραγε ο κ. Τσιάρας;