Ο Σπ. Λάτσης ενεργοποιεί το γιο του Γιάννη, τον αποκαλούμενο και «Dr John», στα ΕΛΠΕ! Ο μεγιστάνας επιθυμεί την ενεργοποίηση του «διαδόχου» του στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή!

Ο Σπ. Λάτσης ενεργοποιεί το γιο του Γιάννη, τον αποκαλούμενο και «Dr John», στα ΕΛΠΕ! Ο μεγιστάνας επιθυμεί την ενεργοποίηση του «διαδόχου» του στην εγχώρια επιχειρηματική σκηνή!

Γι’ αυτό άλλωστε είπε «όχι» στην πρόταση αγοράς του πακέτου των μετοχών του -με premium- σε Καλτσίδη - Μελισσανίδη!

Ο πολύ σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας και τραπεζίτης Σπύρος Λάτσης, που διαμένει στη Γενεύη και την ώρα τούτη μέσω της Lamda Development υλοποιεί το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, που αλλάζει τη φυσιογνωμία της παραλιακής ζώνης και δημιουργεί νέα δεδομένα στο real estate, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, φέρεται αποφασισμένος να αφιερώσει ο ίδιος και η οικογένεια του περισσότερο χρόνο παρουσίας στην Ελλάδα σε συνάρτηση με αυξημένη ενεργοποίηση σε σημαντικούς τομείς επιχειρηματικής και επενδυτικής ενασχόλησης της οικογένειας του!

Ήδη ο γιος του Γιάννης, γνωστός στους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους ως “Dr John” λόγω της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας και ενασχόλησης με το πανεπιστήμιο της Γενεύης αλλά και το Henley Business school του Λονδίνου, πηγαινοέρχεται συνεχώς στην Ελλάδα με αφορμή το έργο του Ελληνικού, τις εξελίξεις και την έκβαση του οποίου παρακολουθεί ανελλιπώς συνδράμοντας κατά το μέγιστο δυνατό στον μάνατζερ της εταιρίας Οδυσσέα Αθανασίου!

Όπως λένε οι πληροφορίες ο Σπύρος Λάτσης, φέρεται να επιθυμεί και να επιδιώκει την περαιτέρω ενεργοποίηση του γιου του Γιάννη στην Ελλάδα καθώς θέλει να υπάρχει πιο στενή σύνδεση της οικογένειας με τη χώρα, και για τον “Dr John” να καταστεί η Αθήνα ένα σημείο αναφοράς και άσκησης της επιχειρηματικής και όχι μόνο δραστηριότητας.

Υπό αυτό το πρίσμα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας μεγιστάνας εξετάζει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του Γιάννη Λάτση στον χώρο των πετρελαίων και ειδικότερα στα Ελληνικά Πετρέλαια όπου και αποτελεί έναν εκ των βασικών μετόχων, μαζί με την αδερφή του Μαριάννα (με την οποία οι σχέσεις είναι παραπάνω από άριστες) και το ελληνικό Δημόσιο!

Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που ο Σπύρος Λάτσης, πολύ ευγενικά απέρριψε την πρόταση Καλτσίδη – Μελισσανίδη για τις μετοχές των ΕΛΠΕ, μολονότι το ενδιαφέρον ήταν πολύ ουσιαστικό και όχι επιφανειακό ενώ το τίμημα εμπεριείχε premium σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία…