Παράταση 2 μηνών στην τράπεζα Σερρών από την ΤτΕ για να εξετασθεί η πρόταση των 50 εκατ. ευρώ από Αμερικανικό- Εβραϊκό fund!

Παράταση 2 μηνών στην τράπεζα Σερρών από την ΤτΕ για να εξετασθεί η πρόταση των 50 εκατ. ευρώ από Αμερικανικό- Εβραϊκό fund!

Σοβαρές επιφυλάξεις κρατούν παράγοντες, επιχειρηματίες και τραπεζίτες της πόλης των Σερρών σχετικά με την πρόταση του Αμερικανό - Εβραϊκού fund, πιθανότατα του Sassoon, την οποία θεωρούν προσχηματική, προκειμένου η παρούσα Διοίκηση να κερδίσει χρόνο!

Παράταση 2 μηνών στην Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου στο διάστημα αυτό να ολοκληρωθούν οι επαφές και συζητήσεις με Αμερικανικό – Εβραϊκό fund το οποίο φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στην τράπεζα καταβάλλοντας το ποσόν των 50 εκατ. ευρώ!

Ως γνωστόν η Τράπεζα της Ελλάδος είχε θέσει dead line στις 30 Αυγούστου (δόθηκε άτυπη παράταση ενός μηνός) προκειμένου να υπάρξει αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 15 εκατ. ευρώ και να κλείσουν κεφαλαιακά ανοίγματα που διαπιστώθηκαν μετά τον έλεγχο της Κεντρικής τράπεζας που οδήγησε και στην παραίτηση – αποπομπή του πρώην προέδρου της συνεταιριστικής τράπεζας και πρώην βουλευτή του Ποταμιού!

Τα ανοίγματα αυτά, σύμφωνα με επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες προς την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και την Επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αποδίδονται σε αθρόες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά χωρίς ίδια συμμετοχή και με υπερτιμολογήσεις!

Η βασιμότητα ή όχι των εγγράφων καταγγελιών εξετάζεται ήδη από τους αρμόδιους φορείς!

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον για την Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών φέρεται να είχε επιδείξει – υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους- η επιχειρηματική τριανδρία των Εξάρχου- Μπάκου – Καϋμενάκη, οι οποίοι μάλιστα έβαλαν την Deloitte να κάνει due diligence προκειμένου να διαφανεί το εύρος του κεφαλαιακού ανοίγματος!

Οι πληροφορίες λένε πως η Deloitte μετά τον σχετικό έλεγχο φέρεται να ανέβασε το «άνοιγμα» από τα 15 στα 30 εκατ. ευρώ, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο προβληματισμό και σοβαρές επιφυλάξεις στους νέους υποψήφιους επενδυτές!

Εκεί λοιπόν που η κατάσταση οδηγείτο σε οδυνηρό αδιέξοδο, ως από μηχανής Θεός εμφανίστηκε το Αμερικανό – Εβραϊκό fund, κατά πληροφορίες το Sassoon, που φέρεται διατεθειμένο να καταβάλει το ποσόν των 50 εκατ. ευρώ και άνω (!!!) και που λέγεται ότι διαχειρίζεται μικρές τράπεζες στις ΗΠΑ, άρα δεν υφίσταται θέμα Fit and Proper!

Παράγοντες της πόλης των Σερρών, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, εκφράζουν ωστόσο σοβαρές επιφυλάξεις για την βασιμότητα της νέας επενδυτικής πρότασης των Αμερικανοεβραίων την οποία θεωρούν προσχηματική, που αποσκοπεί στενά αποκλειστικά και μόνο η παρούσα Διοίκηση να κερδίσει χρόνο!