Εθνική: Σενάριο για πώληση 10% τώρα στο PIF και “εν ευθέτω χρόνω”, σπαστά μέσω ΧΑ, ακόμα 10%

Εθνική: Σενάριο για πώληση 10% τώρα στο PIF και “εν ευθέτω χρόνω”, σπαστά μέσω ΧΑ, ακόμα 10%

Από το ΤΧΣ δεν σχολιάζουν, από την Εθνική ο ένας (Χαρδούβελης) πόλος εξουσίας το βλέπει θετικά και ο άλλος (Μυλωνάς) μετά πολλών επιφυλάξεων, αλλά όχι κατ' ανάγκη αρνητικά, ενώ από πλευράς οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι υπάρχει διχογνωμία Πατέλη-Σταϊκούρα. 

Επειδή το θέμα της πώλησης του 20% της Εθνικής από το ΤΧΣ και των εξελίξεων γύρω από αυτό το μείζον όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του και ακόμα μεγαλύτερο παρασκήνιο, έρχονται σταδιακά στο φως νέες πτυχές του σίριαλ.

Ιδού, λοιπόν, οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο ΤΧΣ- Κυβέρνησης- διοίκησης Εθνικής: Να δοθεί σε πρώτη φάση το 10% στο κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας, το Public Investment Fund (PIF), καθώς με βάση το νέο νόμο του ΤΧΣ υπάρχουν “παράθυρα” για τέτοια επιλογή (μεθόδευση ουσιαστικά), με ευθύνη της διοίκησης του Ταμείου και χωρίς διαγωνιστική διαδικασία ανοιχτή, αλλά κλειστή και με απ΄ ευθείας διαπραγματεύσεις!

Και στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία οικονομίας, διεθνών γεγονότων και φυσικά πορείας της μετοχής, να δίνονται τμηματικά μέσω βιβλίου προσφορών στο Χρηματιστήριο, μικρά ποσοστά, συνολικά μέχρι 10%, ώστε να μειώσει το σημερινό ποσοστό του το Ταμείο στο 20%.

Πώς σας φαίνεται ο σχεδιασμός και μία πολύ πρώιμη κατ' αρχήν συμφωνία όλων των εμπλεκομένων, αν όντως επιβεβαιωθεί; Από το ΤΧΣ δεν σχολιάζουν, από την Εθνική ο ένας (Χαρδούβελης) πόλος εξουσίας το βλέπει θετικά και ο άλλος (Μυλωνάς) μετά πολλών επιφυλάξεων, αλλά όχι κατ' ανάγκη αρνητικά, ενώ από πλευράς οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι έχουμε διχογνωμία Πατέλη-Σταϊκούρα. Ο πρώτος φέρεται να προτιμά τις θεσμικές διαγωνιστικές διαδικασίες και την πώληση συνολικά του 20%, ενώ ο δεύτερος φέρεται ως θιασώτης του σπαστού σεναρίου!

Δεν… περιγράφω (καταγράφω) άλλο, προς το παρόν, γιατί θα υπεισέλθω σε… ακατάλληλες λεπτομέρειες και ακόμα είμαστε στα πρώτα-πρώτα επεισόδια και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Υπομονή να έχετε και εσείς και εμείς…