Όλη η αλήθεια για την Παγκρήτια: Ο ρόλος του Στουρνάρα, οι 4 συστημικές τράπεζες, τα κυβερνητικά τηλέφωνα, το «παιχνίδι» του Σάλλα, η οπισθοχώρηση Μουνδρέα και το ναυάγιο του ντηλ με τον Θ. Αγγελόπουλο στο παραπέντε!

Όλη η αλήθεια για την Παγκρήτια: Ο ρόλος του Στουρνάρα, οι 4 συστημικές τράπεζες, τα κυβερνητικά τηλέφωνα, το «παιχνίδι» του Σάλλα, η οπισθοχώρηση Μουνδρέα και το ναυάγιο του ντηλ με τον Θ. Αγγελόπουλο στο παραπέντε!

Μόλις 3-4 εκατ. στις προεγγραφές έβαλε ο εφοπλιστής σύντροφος της Έλλης Στάη, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Μ. Σάλλας (που αφήνει το ενδεχόμενο ανοικτό ενόψει 27 Οκτωβρίου) δεν μπαίνει!

Η εξέλιξη στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας ήρθε να επιβεβαιώσει στο ακέραιο τις πληροφορίες του Radar ως προς τη μη συμμετοχή Σάλλα, καθώς και για το παρασκήνιο σε μια τραπεζική υπόθεση που παρά τις παρεμβάσεις άνωθεν οδηγήθηκε σε «κάζο» άνευ προηγούμενου.

Μολονότι οι «παπαγάλοι» και τα εξαπτέρυγα έγραφαν ότι ο Μ. Σάλλας θα συμμετάσχει και ότι η αύξηση ήταν «κλεισμένη», το τελικό αποτέλεσμα έρχεται να καταδείξει ότι καλύφθηκε μόλις το 35% και συγκεντρώθηκε το ποσόν των 34,74 εκατ. ευρώ, που δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω!

Φανταστείτε ότι σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, πραγματικός στόχος ήταν να συγκεντρωθεί το ποσόν των 50- 60 εκατ. ευρώ που θα εξασφάλιζε την επιβίωση και ομαλή λειτουργία της Παγκρήτιας για το διάστημα του επόμενου χρόνου!

Ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, που μέσα από την αναβίωση της κόντρας του με τον Μιχάλη Σάλλα, τον έθεσε έμμεσα εκτός, επικαλούμενος ζήτημα Fit and Proper για την πρώην τραπεζίτη και τον γιο του Γιώργο, προσπάθησε στο παρά πέντε να διασώσει την υπόθεση, με παρεμβάσεις που φέρεται να υπήρξαν στις διοικήσεις των 4 συστημικών τραπεζών οι οποίες τελικώς, μετά από πλήθος τηλεφωνημάτων και από κυβερνητικούς παράγοντες ενόψει εθνικών εκλογών, συμμετείχαν στην αύξηση και με το …παραπάνω!

Η έκβαση ωστόσο της αύξησης, δίνει την ώρα τούτη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στον Μ. Σάλλα, ο οποίος περνάει το μήνυμα ότι «μέχρι τις 27 Οκτωβρίου που λήγει η αύξηση θα δούμε»!

Αν δηλαδή ο Μίμης και η νυν Διοίκηση που ενώ αρχικά ήταν μαζί του και στη συνέχεια άλλαξαν ρότα και πήγαν με τον Στουρνάρα, «γίνουν πάλι καλά παιδιά», τότε ίσως μπει!

Και μαζί του θα συμμετάσχει και ο εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας, γνωστός ως σύντροφος της διάσημης παρουσιάστριας Έλλης Στάη, ο οποίος την τελευταία στιγμή έκανε πίσω και δεν μπήκε στην αύξηση, αφού πρώτα χάλασε το ντηλ με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τον οποίο είχε συμφωνήσει να αποκτήσει αντί ελάχιστου ποσού, γύρω στα 2 εκατ. ευρώ συνολικά, το πακέτο των μετοχών που κατείχε στην Παγκρήτια, γύρω στο 10%, είτε απευθείας, είτε μέσω του fund Lyktos του Μ. Σάλλα!

Ο Ν. Μουνδρέας φέρεται να έβαλε στις προεγγραφές της αύξησης ένα ποσόν γύρω στα 3-4 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει αποκτήσει τις μετοχές του Θ. Αγγελοπούλου.

Το οποίο λέγεται θα απαιτήσει να του επιστραφεί στο μέλλον, αν η αύξηση αποτύχει τελικά στις 27 Οκτωβρίου!

Το deal με τον Θ. Αγγελόπουλο, προέβλεπε την καταβολή γύρω στα 2 εκατ. ευρώ για μετοχές και δικαιώματα, ωστόσο η διαβεβαίωση του Μ. Σάλλα ότι τελικά δεν θα μπει, τον απέτρεψε και έτσι χάλασε τη συμφωνία με το σύζυγο της Γιάννας πριν αυτή ολοκληρωθεί, στην κυριολεξία στο παραπέντε!!!

Τελικά η αύξηση αποδείχτηκε φιάσκο, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος έμεινε με τον «μουτζούρη» στο χέρι, έχοντας χάσει ήδη γύρω στα 10 εκατ. ευρώ από τη μέχρι σήμερα παρουσία του στην Παγκρήτια, ενώ την ώρα τούτη η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της επάρκειας κεφαλαίων της Παγκρήτιας βάσει του business plan που έχει κατατεθεί από τον Ιούλιο.

Και η σαφής και ξεκάθαρη θέση της ΤτΕ θα πρέπει να γνωστοποιηθεί στους νέους υποψήφιους μετόχους της Παγκρήτιας για να ξέρουν που μπαίνουν και τι έχουν να αντιμετωπίσουν, πιθανόν, στο μέλλον.

Και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να παρέμβει και να απαιτήσει την επίσημη θέση της ΤτΕ σε μια δημόσια εγγραφή!

Γιατί στο τέλος, όλοι μαζί θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους!