3 βαρβάτες υποθέσεις στο ξέπλυμα: O Ελβετός επενδυτής συνεργάτης του Λαβίδα – Ο επώνυμος επιχειρηματίας του δραστηριοποιείται στο Μονακό και οι 2 μοναχοί του Άγιου Όρους!

3 βαρβάτες υποθέσεις στο ξέπλυμα: O Ελβετός επενδυτής συνεργάτης του Λαβίδα – Ο επώνυμος επιχειρηματίας του δραστηριοποιείται στο Μονακό και οι 2 μοναχοί του Άγιου Όρους!

Οι υποθέσεις εξετάζονται ενδελεχώς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με το χρηματιστήριο, την επιχειρηματική ζωή του τόπου, την Εκκλησία και τα γεωπολιτικά!

Τρεις πολύ σημαντικές υποθέσεις μείζονος σημασίας έχουν φτάσει στην ανεξάρτητη Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!

Οι οποίες εξετάζονται ενδελεχώς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει εγκληματικές πράξεις που σχετίζονται με το χρηματιστήριο, την επιχειρηματική ζωή του τόπου, την Εκκλησία και τα γεωπολιτικά!

H HSBC ενημέρωσε ότι Ελβετός επενδυτής που συνδέεται με την υπόθεση inside trading του Λαβίδα στη Ν. Υόρκη ζήτησε να ανοίξει μερίδα στο Χ.Α.!

Όπως αναφέρουν έγκυροι τραπεζικοί κύκλοι, από την HSBC Ελλάδος, η οποία λειτουργεί ως υποθηκοφύλακας ξένων τραπεζών με τις οποίες διέπεται από σχετικές συμβάσεις, γνωστοποιήθηκε στην Αρχή για το ξέπλυμα ότι Ελβετός επενδυτής ο οποίος είχε σχετιστεί με την περίφημη υπόθεση του inside trading στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μαζί με τον Τηλέμαχο Λαβίδα, που την ώρα τούτη επιδιώκει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μαμούθ στην Lavipharm και μάλιστα είχε κληθεί να καταβάλει το ποσόν των 49 εκατ. δολαρίων ως πρόστιμο, το οποίο πλήρωσε, ζήτησε μέσω τράπεζας του Λιβάνου να ανοίξει μερίδα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Η HSBC λόγω του χρηματιστηριακού παρελθόντος του Ελβετού επενδυτή ενημέρωσε σχετικά την αρμόδια αρχή για τα περαιτέρω!

Η αρχή για το ξέπλυμα του Μονακό ζητεί στοιχεία για την δράση στην Ελλάδα Έλληνα επωνύμου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Πριγκιπάτο! Τον ψάχνει για απάτες και υπεξαίρεση!

Από το FIU του Μονακό, την αρχή για το ξέπλυμα του Πριγκιπάτου, έφτασε στην Αρχή για το ξέπλυμα αίτημα για την παροχή στοιχείων σχετικά με γνωστό και επώνυμο Έλληνα επιχειρηματία που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Μόντε Κάρλο!

Η Ανεξάρτητη Αρχή του Πριγκιπάτου ζητεί στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητα του εν λόγω επώνυμου επιχειρηματία, με το βαρύ επίθετο, στην Ελλάδα καθώς διενεργεί έρευνα σε εξέλιξη για απάτες και υπεξαιρέσεις!

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και ήδη απεστάλησαν στοιχεία από την ελληνική αρχή προς την αντίστοιχη του Μονακό, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε έλεγχος και στην Ελλάδα!

Η αρχή για το ξέπλυμα της Κύπρου ζητεί στοιχεία για τη δράση 2 μοναχών του Αγίου Όρους, γνωστής Μονής, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα 1,2 εκατ. στην Κύπρο και σηκώνουν τα λεφτά σε μετρητά!

Από το FIU της Κύπρου, την αντίστοιχη αρχή ξεπλύματος στη Μεγαλόνησο, έφτασε ερώτημα σχετικά με την δράση δύο μοναχών του Αγίου Όρους, πολύ γνωστής Ιεράς Μονής, οι οποίοι έχουν αποστείλει εμβάσματα σε τράπεζα της Κύπρου, συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία σηκώνουν σταδιακά σε μετρητά!

Η υπόθεση θεωρήθηκε κρίσιμη, καθώς το Άγιον Όρος θεωρείται την ώρα τούτη άντρο Ρώσων πρακτόρων που χρηματοδοτούν ιερές μονές και στρατολογούν μοναχούς.

Η ανεξάρτητη αρχή στη χώρα μας φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων για τη δράση των δύο μοναχών, τα έχει αποστείλει στην Κύπρο και ήδη διενεργεί στην Ελλάδα πρόσθετη έρευνα!