Ένας… Ζαββός «θα σώσει» τους Μικρομεσαίους (και την κυβέρνηση);

Ένας… Ζαββός «θα σώσει» τους Μικρομεσαίους (και την κυβέρνηση);

O κ. Ζαββός ετοιμάζει συγκεκριμένα προγράμματα, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και την αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας

Την τοποθέτηση του Γιώργου Ζαββού στην θέση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Τράπεζας, ίσως λίγη την πρόσεξαν και ακόμα λιγότεροι την αξιολόγησαν ως κάποια σημαντική κίνηση της κυβέρνησης.

Πολύ περισσότερο, γιατί είχαν μείνει με τη (λαθεμένη) εντύπωση ότι διέρρηξε τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω των διαφωνιών για τον “Ηρακλή”, ο οποίος είναι προσωπικό του δημιούργημα και επιτυχία που τώρα την καρπώνονται άλλοι.

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο Ζαββός ετοιμάζει συγκεκριμένα προγράμματα, ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και την αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας και στο χώρο των οποίων η κυβέρνηση δεν τα πάει καθόλου καλά.

Το θέμα είναι να μην του βάλει τρικλοποδιές “το σύστημα” και κυρίως οι τραπεζίτες και ο επόπτης τους Γιάννης Στουρνάρας, γιατί αν ορθώς πληροφορούμαι, θα πρόκειται για πρωτόγνωρα στη χώρα μας ευέλικτα προγράμματα χρηματοδότησης, τέτοια που δεν έχουν καν κατά νου να χορηγήσουν κυρίως οι 4 συστημικές τράπεζες, συν την Attica Bank.

Για να δούμε, τι θα δούμε και πότε…