Στο κάδρο ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil! Οι «παίκτες», οι μεγάλες οικογένειες, το big deal και ο καυτός Νοέμβριος των ανακοινώσεων και του MSCI!

Στο κάδρο ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil! Οι «παίκτες», οι μεγάλες οικογένειες, το big deal και ο καυτός Νοέμβριος των ανακοινώσεων και του MSCI!

Τα χρηματιστηριακά λόμπι, τα καλά οικονομικά αποτελέσματα, η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της First, η δημόσια πρόταση και η αξιολόγηση της 10ης Νοεμβρίου για την ένταξη των 2 εισηγμένων στον δείκτη!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο κλάδος της Ενέργειας έχει γίνει και πάλι πολύ hot για Έλληνες και ξένους επενδυτές, με τις μετοχές της ΔΕΗ, της Τέρνα Ενεργειακής και την Motor Oil να πρωτοστατούν και να πρωταγωνιστούν στην νέα τάξη πραγμάτων, για πολλούς και ποικίλους λόγους!

Στην ΔΕΗ, όπου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας πέρασε ένα πακέτο μετοχών αξίας 10 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ανασύνταξης χρηματιστηριακής μετά τη μεγάλη πτώση, η οποία συνδυάζεται:

  • Πρώτον, με τη στήριξη σοβαρών διεθνών οίκων που δρουν σε ένα βαθμό συντονισμένα.
  • Δεύτερον, με την αγορά ίδιων μετοχών με εύρος από 2,82 ευρώ έως 17 ευρώ.
  • Τρίτον, από την είσοδο στο χαρτί χρηματιστηριακών λόμπι που είχαν ανεβάσει την Alpha bank από το 0,40 στο 1,20!
  • Τέταρτον, από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες για απόκτηση του 10% της ΔΕΗ, αλλά και κορυφαία funds του πλανήτη.
  • Πέμπτον, από τα καλά οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν!

Στην Τέρνα Ενεργειακή οι εξελίξεις τρέχουν και όλα συντείνουν, όπως είχε αποκαλύψει το Radar.gr στην υλοποίηση του deal με την First, ο ισχυρός άνδρας της οποίας βρίσκεται στη χώρα μας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται το αργότερο τον Νοέμβριο!

Την ίδια στιγμή υψηλόβαθμο στέλεχος της Τέρνα Ενεργειακής πραγματοποίησε μεταβιβάσεις μετοχών σε συγγενικά του πρόσωπα, γεγονός που εκλαμβάνεται από την αγορά ως προάγγελος εξελίξεων!

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως το deal με την First θα γίνει κατά πληροφορίες σε 2 στάδια και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου στα 22,5 ευρώ, θα υπάρξει προαιρετική δημόσια πρόταση!

Πάντως, κατά πληροφορίες, η Τέρνα Ενεργειακή αλλά και η Motor Oil, που αποτελεί τον πιο πλήρη και καθετοποιημένο ενεργειακό και πετρελαϊκό όμιλο στη χώρα, είναι πιθανόν να ενταχθούν στον δείκτη MSCI κατά την αξιολόγηση της 10ης Νοεμβρίου, από τον οποίο δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής η αποχώρηση κάποιας από τις εισηγμένες στο ΧΑ που είναι ήδη ενταγμένες!