Συναγερμός στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την ΑΜΚ της Lavipharm και την παρουσία του καταδικασθέντος και προφυλακισθέντος Ελβετού Marc Demane Debih για την υπόθεση inside trading με τον Τηλέμαχο Λαβίδα!

Συναγερμός στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την ΑΜΚ της Lavipharm και την παρουσία του καταδικασθέντος και προφυλακισθέντος Ελβετού Marc Demane Debih για την υπόθεση inside trading με τον Τηλέμαχο Λαβίδα!

Η γνωστοποίηση από την HSBC Ελλάδος στην Αρχή για το ξέπλυμα, ότι ο Ελβετός παίκτης μέσα από ένα πλέγμα funds και επενδυτικών τραπεζών ανοίγει μερίδα στο ΧΑ, προκάλεσε προβληματισμό!

Την ώρα που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το ενημερωτικό δελτίο της Lavipharm για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 58 εκατ. ευρώ, ένα μέρος του οποίου ύψους 34 εκατ. ευρώ θα εισφερθεί σε είδος, μέσα από μία αποτίμηση που σηκώνει πολύ κουβέντα, ένας σοβαρός προβληματισμός έχει αναπτυχθεί σε κορυφαία στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, ο οποίος απορρέει από την ξαφνική και αιφνιδιαστική πρόθεση του Ελβετού επενδυτή που είχε καταδικασθεί για την υπόθεση insider trading με τον Τηλέμαχο Λαβίδα στη Νέα Υόρκη, να ανοίξει μερίδα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Ο περίφημος Marc Demane Debih ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε βγάλει 70 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση της εσωτερικής πληροφόρησης (συμβιβάστηκε και κατέβαλε 49 εκατ.) και είχε συλληφθεί στην Σερβία, όπου κρατήθηκε στις φυλακές Βελιγραδίου πριν εκδοθεί στο Μανχάτταν, φέρεται να επιδιώκει να εμπλακεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ανοίγοντας μερίδα επενδυτή, εντελώς συμπτωματικά σε μια χρονική στιγμή πριν την αύξηση κεφαλαίου της Lavipharm!

Ο Ελβετός επενδυτής φέρεται να εμφανίστηκε μέσα από ένα πλέγμα εταιριών, funds και επενδυτικών τραπεζών (η τελευταία του Λιβάνου) όπου η πραγματική του ταυτότητα αποκρυβόταν, μέχρι που η HSBC Ελλάδος τον ανακάλυψε και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αρχή για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που με τη σειρά του κοινοποίησε την επιστολή της HSBC στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Το ζήτημα είναι μείζον και η Ανεξάρτητη Αρχή του χρηματιστηρίου, που οφείλει να διασφαλίζει τους επενδυτές, είναι βέβαιον ότι θα συζητήσει και θα συνεκτιμήσει το γεγονός της μη αναμενόμενης παρουσίας του Ελβετού «παίκτη»!

Πάντως οι πληροφορίες λένε πως κι άλλοι «παίκτες» του Χρηματιστηρίου παίρνουν θέση στο «κόλπο» της Lavipharm, καθώς και επώνυμοι επιχειρηματίες και παράγοντες!

Αυτά προς το παρόν...