Η (διεθνής) εξαγορά του αιώνα από την ΔΕΗ – Το Big Bang του Γιώργου Στάσση που αλλάζει τα δεδομένα!

Η (διεθνής) εξαγορά του αιώνα από την ΔΕΗ – Το Big Bang του Γιώργου Στάσση που αλλάζει τα δεδομένα!

Οι φήμες και η πραγματικότητα! Το turn around story, η επέκταση και η κυριαρχία! Η υλοποίηση του αφηγήματος και των δεσμεύσεων της αύξησης κεφαλαίου!

Μου λένε λοιπόν καλά πληροφορημένες πηγές, από τις τράπεζες που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά και από μεγάλα νομικά γραφεία και κύκλους της ενέργειας, ότι η ΔΕΗ βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν από εξαγορά- μαμούθ εκτός Ελλάδος, που θα διπλασιάσει τα μεγέθη της και θα την καταστήσει ως έναν από τους κυρίαρχους ενεργειακούς παίκτες στην Ευρώπη!

Και τούτο διότι όπως φημολογείται, η εξαγορά αφορά μεγάλη ξένη ενεργειακή επιχείρηση (των Βαλκανίων;;;), κατά τις πληροφορίες στην Ρουμανία, που έχει μεγέθη αντίστοιχα της ΔΕΗ!

Και η οποία διαθέτει δίκτυα, εμπλέκεται σε ΑΠΕ, ενασχολείται με λιανική, αλλά και θερμικά και η οποία εφέρετο να πωλεί το ελληνικό της κομμάτι!

Θα έρθει δηλαδή και θα προστεθεί στην ΔΕΗ άλλη μία ΔΕΗ, καθιστώντας την όχι απλώς μακράν την κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά υπολογίσιμη και μετρήσιμη δύναμη διεθνώς, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία!

Για να είμαστε ακριβείς το «deal» ακόμη δεν έχει κλείσει! Και πριν τις τελικές υπογραφές όλα μπορεί να ανατραπούν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη Ρουμανία γίνονται συζητήσεις με μια ακόμη ενεργειακή επιχείρηση, όπως το ίδιο συμβαίνει και στην Βουλγαρία!

Καθώς όλα τούτα στην πράξη αποτελούν την υλοποίηση στην πράξη του αφηγήματος της ΔΕΗ της νέας τάξης πραγμάτων και της υπόσχεσης – δέσμευσης για επέκταση στα Βαλκάνια όπως ακριβώς προβλέπεται στο ενημερωτικό της αύξησης κεφαλαίου!

Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης έχει πλήρη και προσωπική εικόνα της υπό εξαγορά τεράστιας επιχείρησης και η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που γίνονται την ώρα τούτη, θα αποτελεί μια ακόμη προσωπική επιτυχία, συμβάλλοντας στον μέγιστο βαθμό στο απίστευτο turn around story της Δημόσιας Επιχείρησης η οποία από τη φάση κατακερματισμού στην οποία βρέθηκε επί προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν τα συμφέροντα επιχείρησαν πλιάτσικο στα περιουσιακά της στοιχεία, σήμερα αποτελεί την κυρίαρχη ενεργειακή δύναμη στην Ελλάδα, που όχι μόνο αναπτύσσεται ραγδαία αλλά επεκτείνεται σε χώρες και γεωγραφικές περιοχές, από όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις στην εποχή των μνημονίων, εξεδιώχθησαν κακείν κακώς.

Σε απλά λόγια, η μεγάλη αυτή εξαγορά εκτός από επιχειρηματική, συνιστά και εθνική υπόθεση!

Καθώς μετά από 12 χρόνια υποχρεωτικής αποεπένδυσης από τη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η ΔΕΗ αποκτά και πάλι ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια!

Προς το παρόν, για λόγους αρχής, σταματώ εδώ!