Οι «από μηχανής θεοί» Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης με τις ευλογίες Στουρνάρα παίρνουν την Παγκρήτια τράπεζα!

Οι «από μηχανής θεοί» Εξάρχου – Μπάκος – Καϋμενάκης με τις ευλογίες Στουρνάρα παίρνουν την Παγκρήτια τράπεζα!

Η υπόθεση Πάτση, η συμμετοχή του γιού του στο Δ.Σ. της Lyktos, οι προθέσεις του Κεντρικού Τραπεζίτη και η συγκέντρωση των 100 εκατ. που ζητούσε η τράπεζα!

Στις 14 Οκτωβρίου, 2-3 μέρες μόλις μετά την εκπνοή του δικαιώματος προτίμησης για τους παλαιούς μετόχους της Παγκρήτιας Τράπεζας που είχαν καλύψει με τη συμμετοχή τους το 30% της αύξησης, στην πράξη περίπου 35 εκατ. ευρώ από τα 100 εκατ. που ζητούνταν, ο Μιχάλης Σάλλας είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση καταβάλλοντας μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 27ης Οκτωβρίου το ποσόν που αντιστοιχεί στο 19,6% των μετοχών της Παγκρήτιας που κατέχει το fund Lyktos!

Δηλαδή περίπου 20 εκατ. ευρώ! Και η συμμετοχή του πιθανόν να ενεργοποιούσε τον Θ. Αγγελόπουλο που είναι μέτοχος και της Lyktos, καθώς και τον εφοπλιστή Μουνδρέα που είχε ήδη καταβάλει στις προεγγραφές το ποσόν των 3,5 εκατ. ευρώ!

Τι συνέβη λοιπόν μέσα σε 13 μέρες και ο Μιχάλης Σάλλας άλλαξε γνώμη και τελικά δεν μπαίνει στην αύξηση της Παγκρήτιας, όπου ως γνωστόν ο κεντρικός τραπεζίτης επιθυμούσε και επιδίωκε τη μη συμμετοχή του, πιεζόμενος όπως έλεγε, από τους ξένους, τον SSM που δεν θέλει τον πρώην τραπεζίτη!

Τώρα, πού ο SSM θυμήθηκε τον Σάλλα και την έμμεση συμμετοχή του στην Παγκρήτια ένας Θεός το ξέρει! Και η Τράπεζα της Ελλάδος!

Ποιο γεγονός λοιπόν συνέβη τις τελευταίες ημέρες που ανάγκασε τον Μ. Σάλλα να αλλάξει ρότα και να μην συμμετάσχει στην αύξηση της Παγκρήτιας;

Η απάντηση είναι απλή και αυτονόητη για όποιον καταλαβαίνει και ταυτοχρόνως έχει πληροφόρηση: ο Πάτσης!

Ο Ανδρέας Πάτσης θεωρείται και είναι δημιούργημα του Μ. Σάλλα!

Οι σχέσεις με την Τρ. Πειραιώς, οι εισπρακτικές εταιρίες, ο δανεισμός, τα κόκκινα δάνεια! Και όλα τούτα εν πολλοίς καταδεικνύονται από δύο δεδομένα που σχετίζονται με την Μ. Σάλλα και την Παγκρήτια!

Ο Α. Πάτσης δια μέσω της κυπριακής Horselord LTD της οποίας είναι αποκλειστικός μέτοχος, συμμετέχει στη Lyktos με το ποσόν του 1 εκατ. ευρώ!

Είναι δηλαδή συνέταιρος του Μ. Σάλλα στο fund που κατέχει σχεδόν το 20% της Παγκρήτιας και θα έμπαινε στην αύξηση με 20 εκατ. ευρώ!

Ταυτοχρόνως η οικογένεια Πάτση έχει ενεργό συμμετοχή στις αποφάσεις της Lyktos καθώς στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει ως μέλος ο Πάρις Πάτσης, γιος του Ανδρέα Πάτση!

Υπόθεση που για την Τράπεζα της Ελλάδος, κινείται σε αντιστοιχία με εκείνη του υιού Σάλλα, πόσο μάλλον που στην παρούσα συγκυρία ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα!

Και ταυτοχρόνως φημολογείται μετ’ επιτάσεως ότι η σύζυγος του είναι συνέταιρος με σύζυγο υποτίθεται σοβαρού υπουργού, σε offshore με διαχείριση κόκκινων δανείων και call centers!

Σε απλά λόγια, ο Πάτσης πετάει τον Σάλλα εκτός Παγκρήτιας!

Και το γεγονός αυτό, εντέλει, ανοίγει την πόρτα στους επιχειρηματίες Εξάρχου- Μπάκο – Καυμενάκη να μπουν στην αύξηση της Παγκρήτιας μέχρι του ποσού των 65 εκατ. ευρώ, το σύνολο των αδιάθετων δηλαδή, αφού είναι γεγονός που δεν δύναται να αμφισβητηθεί ότι οι νέοι ισχυροί επιχειρηματίες της χώρας, που πρωταγωνιστούν εσχάτως με τις επιθετικές κινήσεις τους, ποτέ δεν θα πήγαιναν κόντρα στην βούληση του ανώτατου θεσμικού άρχοντα του τραπεζικού συστήματος, τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ήταν κάθετος αρνητικά με τη συμμετοχή Σάλλα στην συνεταιριστική τράπεζα!

Η αποχώρηση Σάλλα λόγω του σκανδάλου Πάτση, βάζει στην Παγκρήτια την τριάδα των νέων ισχυρών παικτών της αγοράς και κλείνει με τον πλέον ιδανικό τρόπο μια ανοιχτή εδώ και πολύ καιρό υπόθεση που πέρασε από 40 κύματα, κόντρες και αντιπαραθέσεις και έτσι όπως εξελισσόταν έθετε σε κίνδυνο την επιβίωση της συνεταιριστικής τράπεζας!