Όλα κι όλα 2 big deals σε ένα Χρηματιστήριο 5-10 μετοχών!

Όλα κι όλα 2 big deals σε ένα Χρηματιστήριο 5-10 μετοχών!

Η Mitsubishi και η Εθνική θα χρηματοδοτήσουν την Sentier που θα βάλει πάνω από 1 δις. ίδια κεφάλαια! Έχει πλάκα που τα κέντρα τα οποία υπονόμευαν την ΔΕΗ, τώρα θριαμβολογούν!

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, αυτό που στην πράξη παρατηρείται είναι ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας είναι μια αγορά 5-10 μετοχών όπου τα deals εξ ορισμού είναι περιορισμένα, όπως και ο αριθμός των κάθε μορφής επιχειρήσεων των οποίων επίκειται η εισαγωγή σε βάθος χρόνου!

Τα deals στις τράπεζες είναι μούφα, όπως τουλάχιστον οι φωστήρες της αυλής του πρωθυπουργού θέλουν να τα παρουσιάσουν!

Μεγάλα deals είναι αυτά της ΔΕΗ με την Enel Ρουμανίας και της Τέρνα Ενεργειακής με την First!

Πάντως για την ΔΕΗ έχει μεγάλη πλάκα το γεγονός ότι όλα αυτά τα έγκυρα οικονομικά σάιτ που την έβγαζαν κατεστραμμένη και πτωχευμένη, καθ’ υπόδειξη των αφεντικών τους και ισχυρών συμφερόντων του χώρου, τώρα έρχονται και γλύφουν και κάνουν τεμενάδες!

Αφήνουν βέβαια κάτι αιχμές ότι η λογική της ΔΕΗ δεν βοηθάει τον ανταγωνισμό!!!! Ποιον ανταγωνισμό; Μήπως μπορούν να μας τον αναφέρουν; Τους έπιασε ο πόνος! Καταλάβαμε…

Το άλλο μεγάλο deal είναι αυτό της Τέρνα Ενεργειακής με την First Sentier και θα ανακοινωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα καλύψει απόλυτα το επενδυτικό κοινό δια μέσω Δημόσιας πρότασης!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση της Sentier πέραν του 1 δις ίδιων κεφαλαίων που θα καταλάβει, θα γίνει από την Εθνική τράπεζα και την γιαπωνέζικη Mitsubishi που φέρεται να έπαιξε ενεργό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του deal!

Την ίδια στιγμή πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον ΟΤΕ ο βασικός μέτοχος Deutsche Telekom έχει αποφασίσει να αποεπενδύσει πλήρως πιθανότατα κατά το 2023 και το αργότερο το 2024!

Στην είσοδο πάντως του Χρηματιστηρίου θα βρεθούν κατά το νέο έτος 2 μη συστημικές τράπεζες. Η Optima των Βαρδινογιάννηδων και η Παγκρήτια των Εξάρχου και Μπακοκαυμενάκηδων!