Lavipharm: Εμπλοκή στην αύξηση κεφαλαίου!

Lavipharm: Εμπλοκή στην αύξηση κεφαλαίου!

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς θα πρέπει να απαιτήσει την επαναδημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων και η ΕΛΤΕ να παραπέμψει στο πειθαρχικό την ορκωτή ελέγκτρια της Grant Thornton που δεν εντόπισε τα σφάλματα!

Σοβαρές εξελίξεις αναδεικνύονται σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου της Lavipharm και ειδικότερα με ζητήματα που αφορούν στην ταξινόμηση των δανειακών υποχρεώσεων, που εγείρουν ζήτημα χειραγώγησης και θέτουν υπό αίρεση την έγκριση του ενημερωτικού που έχει μπει στην ημερήσια διάταξη της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την 28η Νοεμβρίου!

Οι οικονομικές καταστάσεις του εξαμήνου 2022 και οι ετήσιες της χρήσης 2021 περιέχουν σημαντικά λογιστικά σφάλματα αναφορικά με την ταξινόμηση των δανειακών υποχρεώσεων, σύμφωνα με το ΔΛΠ 1 με συνέπεια να τίθενται θέματα χειραγώγησης της αγοράς και να δυσκολεύει η διαδικασία αύξησης κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος, όπως έχουμε επισημάνει, θα γίνει με ιλιγγιώδεις αποτιμήσεις αύλων περιουσιακών στοιχείων.

Υπό την έννοια αυτή, για να υπάρξει διαφάνεια και εμπιστοσύνη από το επενδυτικό κοινό η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά θα πρέπει να απαιτήσει την αναδημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων και η ορκωτή ελέγκτρια της Grant Thornton να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΤΕ δεδομένου ότι απέτυχε να εντοπίσει τα σημαντικά σφάλματα στις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης εταιρείας.