Γιατί ο Καραμανλής (της Ραφήνας) και η οικογένεια Βαρδινογιάννη στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τάσσονται διαχρονικά κατά των θεσμικών εκτροπών και παρεμβάσεων!

Γιατί ο Καραμανλής (της Ραφήνας) και η οικογένεια Βαρδινογιάννη στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τάσσονται διαχρονικά κατά των θεσμικών εκτροπών και παρεμβάσεων!

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται ενοχλημένος από τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις και αποστασιοποιείται από προβεβλημένο «διάδοχο», ενώ οι Βαρδινογιάννηδες που χαρακτηρίζονται από δημοκρατικές ευαισθησίες, επιθυμούν κυβέρνηση ισχυρή σε αυτή την εύθραυστη διεθνή συγκυρία!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η όξυνση του πολιτικού σκηνικού και η σκανδαλολογία με επίκεντρο τις «υποκλοπές», οι λίστες των οποίων αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα μολονότι ούτε αποδεικτικά στοιχεία έχουν προκύψει, ούτε τεκμηριώνεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η βασιμότητα τους, αποσκοπεί στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την ανατροπή της, είτε εκ των έσω, είτε μετά από εκλογές στις οποίες θα συρθεί, με την παράλληλη ανάδειξη στην ηγεσία της χώρας κυβερνήσεων συνεργασίας 2-3 κομμάτων, όπου η Διαπλοκή θα κάνει κουμάντο!

Και είναι προφανές πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν τη δική τους ατζέντα ως προς το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τώρα ή στο μέλλον (yes-man της ολιγαρχίας του πλούτου) τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο υποσκάπτουν και αμφισβητούν!

Σε αυτό το περιβαλλόμουν που διαμορφώνεται, είναι προφανές πως δημιουργούνται συσπειρώσεις και αντί συσπειρώσεις!

Όχι μόνο σε επίπεδο κοινωνίας, κομματικών στελεχών και κοινής γνώμης, αλλά κυρίως ισχυρών παικτών της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, που τοποθετούνται ή θα τοποθετηθούν υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς!

Ή έστω υπέρ της πολιτικής εκτροπής που επιχειρείται ή όχι!

Υπό το πρίσμα αυτό, καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι η οικογένεια Καραμανλή φέρεται αποφασισμένη να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξισορρόπηση της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος, όπου οι οποίες τυχόν διαδικασίες θα προκύψουν από το καταστατικό και τα όργανα και δεν θα επιβληθούν δια της βίας από εξωθεσμικά κέντρα που θέλουν να εγκαθιδρύσουν «κολλητούς» και υπαλλήλους!

Σε αυτό το πνεύμα ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, μολονότι η τοποθέτηση του στα Ανώγεια της Κρήτης για τις «παρακολουθήσεις» είχε προκαλέσει αντιδράσεις τότε στο Μαξίμου, την ώρα τούτη εμφανίζεται ως ένας από εκείνους που μπορούν να διασφαλίσουν την ενότητα του κόμματος και την διαφάνεια των διαδικασιών!

Ο Κ. Καραμανλής θεωρείται και είναι ένας από τους πρώτους που τόλμησαν να έρθουν σε ρήξη με την Διαπλοκή και τους 5 νταβατζήδες της εποχής εκείνης, όπως τους είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά σε τραπέζι σε βουλευτές του κόμματος στο ψητοπωλείο του Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι!

Και υπό το πρίσμα αυτό φέρεται ως εξαιρετικά ενοχλημένος από τις επιθέσεις των ισχυρών εξωθεσμικών συμφερόντων στην κυβέρνηση!

Επιπροσθέτως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι επίσης ενοχλημένος από την στάση που κρατά παρασκηνιακά προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης που έχει αρχηγικές βλέψεις και το οποίο όλο το καραμανλικό λόμπι στη ΝΔ μέχρι πρότινος στήριζε!

Τώρα οι ισορροπίες αλλάζουν!

Ο άλλοτε εκλεκτός, φέρεται να έχει προσδεθεί σε άλλα άρματα, όχι πολιτικά, με ότι τούτο συνεπάγεται!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων Κ. Καραμανλής που τάσσεται υπέρ της ενότητας του κόμματος και της στήριξης της κυβέρνησης!

Σε επιχειρηματικό επίπεδο τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη, κορυφαία στην Ενέργεια και τα Πετρέλαια αλλά και με διείσδυση στα ΜΜΕ, δεν επιθυμεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ανατροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρώντας ότι η χώρα την ώρα τούτη έχει ανάγκη σταθερών κυβερνήσεων και δεν πρέπει να εισέλθει σε φάση ανωμαλίας, κατακερματισμού της πολιτικής σκηνής και δημιουργία παρά φύση κυβερνήσεων συνεργασίας!

Ιδίως σε μια ευαίσθητη διεθνή συγκυρία, εν μέσω πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, υψηλών επιτοκίων και Ελληνοτουρκικών σε εξέλιξη!

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με τεράστιες δημοκρατικές ευαισθησίες, όχι μόνο τώρα αλλά και διαχρονικά τάσσεται απέναντι σε προσπάθειες δημοκρατικών εκτροπών, γεγονός που καταδεικνύει και τον θεσμικό της ρόλο στην ελληνική κοινωνία και το σύστημα!