Στήριξη Μητσοτάκη από Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα και μεγάλες οικογένειες – Η συσπείρωση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους εσωκομματικούς υπονομευτές!

Στήριξη Μητσοτάκη από Κ. Καραμανλή, Αντ. Σαμαρά, ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα και μεγάλες οικογένειες – Η συσπείρωση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους εσωκομματικούς υπονομευτές!

Η επενδυτική βαθμίδα που έρχεται, οι εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις Εθνικής, Πειραιώς, Αττικής οδού και η διαχείριση Ελληνοτουρκικών, Ουκρανικού, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η επίθεση που δέχτηκε η κυβέρνηση με αφορμή τις καταγγελίες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία για «παρακολουθήσεις» και «υποκλοπές», με αλλεπάλληλες λίστες που οδηγούν σε εκφυλισμό του ζητήματος και που κλιμακώθηκαν από εξωθεσμικά κέντρα, προκάλεσε μια πρωτοφανή συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού τον οποίο και στηρίζουν απόλυτα όλες οι «φατρίες» του κόμματος, απέναντι στην επιβολή της ισχύος των οργανωμένων συμφερόντων!

Όπως αναφέρουν απόλυτα ηλεγμένες πηγές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μολονότι φέρεται ενοχλημένος από την πιθανότητα «παρακολουθήσεων» την οποία είχε εκφράσει και στην ομιλία του στα Ανώγεια, εντούτοις διαχρονικά ως θέση αρχής και ως στάση ζωής τάσσεται κατά της Διαπλοκής και των εξωθεσμικών παρεμβάσεων στην κεντρική εξουσία!

Άλλωστε ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει στο ψητοπωλείο του Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι για Νταβατζήδες!

Επιπροσθέτως ο Κ. Καραμανλής φέρεται πλήρως αποστασιοποιημένος από επώνυμο δελφίνο της εξουσίας της ΝΔ, για τον οποίο θεωρεί ότι λειτουργεί στο παρασκήνιο συνωμοτικά και υπονομευτικά για την κυβέρνηση και το κόμμα, το οποίο θέλει να υφαρπάξει!

Στο ίδιο μήκος κύματος στηρίζοντας απολύτως την κυβέρνηση και τις δημοκρατικές διαδικασίες κινείται και ο Υπ. Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλής του Αχιλλέα, καταδεικνύοντας την κοινή στάση σύσσωμης της οικογένειας Καραμανλή!

Αντιστοίχως ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις δημοκρατικές του ευαισθησίες και την ενόχληση του για τυχόν παρακολουθήσεις και υποκλοπές, μολονότι δεν έχουν αποδειχτεί ούτε υποστηρίζονται από αδιάσειστα στοιχεία, τάσσεται διαχρονικά κατά των παρεμβάσεων εξωθεσμικών συμφερόντων και όπως ο Κ. Καραμανλής έτσι και ο ίδιος δεν επιθυμεί τον κατακερματισμό της πολιτικής ζωής, ούτε τη δημιουργία κυβέρνησης – οπερέτας, 2-3 κομμάτων με πρωθυπουργό δήθεν κοινής αποδοχής, στην πραγματικότητα υπάλληλο της Διαπλοκής και των ξένων τραπεζικών και ευρωπαϊκών κέντρων!

Επιπροσθέτως, εδώ και χρόνια στέκεται απέναντι σε επώνυμο στέλεχος του κόμματος και προβεβλημένο υπουργό, με απύθμενες φιλοδοξίες, στο οποίο χρεώνει υπονομευτικές ενέργειες και κατά τη δική του διακυβέρνηση!

Την ίδια ώρα ο επιχειρηματικός κόσμος στο σύνολο του και ειδικά οι μεγάλες οικογένειες, όπως οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Λάτση, επιθυμούν τη διαμόρφωση ομαλού πολιτικού κλίματος που ευνοεί τις επενδύσεις και την προσέλκυση ξένου φρέσκου χρήματος!

Ειδικά σε μια συγκυρία δύσκολη για τα Ελληνοτουρκικά, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εξελίσσεται και την ενεργειακή κρίση να σοβεί εκτινάσσοντας στα ύψη επιτόκια και κόστος δανεισμού!

Είναι κοινή παραδοχή στον επιχειρηματικό κόσμο ότι η παραμονή Μητσοτάκη εγγυάται την ασφάλεια και την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, συνεκτιμώντας ότι η διατήρηση του στην εξουσία θα οδηγήσει στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και την προώθηση εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων όπως της Εθνικής, της Τρ. Πειραιώς και της Αττικής οδού!

ΥΓ. Την ώρα τούτη ένα μεγάλο ερωτηματικό εγείρει η Καθημερινή και η ανεξήγητη πρόθεση της διεύθυνσης της να προχωρήσει σε αντιπολιτευτική τακτική προτάσσοντας θέματα της ΕΥΠ και κυρίαρχο ζήτημα «Τι ΕΥΠ θέλουμε»! Προφανώς το ερώτημα αυτό πρωτίστως απασχολεί την Διεύθυνση της και όχι το κοινό της σοβαρής, έγκυρης και παραδοσιακής εφημερίδας της Κεντροδεξιάς!