«Σάλπισμα ενότητας» με ταυτόχρονη παρουσία τριών πρωθυπουργών: Η ομιλία Αντ. Σαμαρά, η παρουσία Κ. Καραμανλή και το «παρών» του Κυρ. Μητσοτάκη στα έγκαιρα του Ιδρύματος του Μεσσήνιου πολιτικού την Τετάρτη στο Παλλάς!

«Σάλπισμα ενότητας» με ταυτόχρονη παρουσία τριών πρωθυπουργών: Η ομιλία Αντ. Σαμαρά, η παρουσία Κ. Καραμανλή και το «παρών» του Κυρ. Μητσοτάκη στα έγκαιρα του Ιδρύματος του Μεσσήνιου πολιτικού την Τετάρτη στο Παλλάς!

Η ταυτόχρονη παρουσία 2 πρώην πρωθυπουργών και ενός νυν της κεντροδεξιάς παράταξης βάζει τέλος στις σκοπιμότητες περί εσωστρέφειας, έχει τη δική της σημειολογία και σηματοδοτεί την συμπαγή πορεία προς τις εκλογές!

Ιδιαίτερη βαρύτητα, σε στιγμές κρίσιμες κατά τις οποίες η κεντροδεξιά παράταξη πλήττεται μέσα από ενορχηστρωμένα εξωθεσμικά σχέδια αποδόμησης της, αποκτά η εναρκτήρια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την τελετή εγκαινίων του Ιδρύματος του Μεσσήνιου πολιτικού, την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο θέατρο Παλλάς επί της οδού Βουκουρεστίου!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, την ώρα τούτη που ο κυβερνητικός ιστός «διαβρώνεται» και «μολύνεται» από επίπλαστες σκανδαλολογίες και ασυνάρτητες μυθοπλασίες σκοτεινών κύκλων, η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, που σήκωσε στους ώμους του την παράταξη σε καιρούς δύσκολους και συγκυρίες πρωτόγνωρες επί εποχής μνημονίων, κρατώντας την Ελλάδα και τη ΝΔ όρθιες, έχει τη δική της σημειολογία και το δικό της στίγμα, με φόντο τις εθνικές εκλογές του 2023 και τις εξελίξεις στην φιλελεύθερη παράταξη!

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς διακατέχεται από βαθιές δημοκρατικές ευαισθησίες και υπό την έννοια αυτή μετά βεβαιότητας επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στα σενάρια και τις «αποκαλύψεις» περί «παρακολουθήσεων» και «υποκλοπών» από τις μυστικές υπηρεσίες ή τυχόν άλλα εξωγενή «συστήματα»! Ούτως ώστε να μην υφίσταται ούτε η παραμικρή υπόνοια!

Ωστόσο ο Μεσσήνιος πολιτικός που όλα αυτά τα χρόνια έχει κρατήσει ένα ισχυρό ενωτικό προφίλ, χωρίς να έχει μπει ποτέ σε «παιχνίδια υπονόμευσης», είναι εξ’ ορισμού αντίθετος σε κάθε προσπάθεια επιβολής στο κόμμα εξωθεσμικής ισχύος καθώς και στις επιδιώξεις των ολιγαρχών και των ισχυρών συμφερόντων να αναδείξουν τον «δικό τους» αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα τον επίσης «δικό τους» πρωθυπουργό – μαριονέτα δήθεν κοινής αποδοχής, σε μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας που απεργάζονται και παρασκηνιακά δρομολογούν!

Την ίδια ώρα, το «παρών» στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επίσης στυλοβάτης της παράταξης, με δημοκρατικές ευαισθησίες, που διαχρονικά έχει ταχθεί κατά της Διαπλοκής και των ισχυρών συμφερόντων που επιδιώκουν κομματικές και πολιτικές εκτροπές και την επιβολή της δικής τους εξωθεσμικής ισχύος στο σύστημα!

Και είναι κοινό μυστικό ότι ο Κ. Καραμανλής συμβολίζει την ώρα τούτη άλλον έναν κρίκο της αλυσίδας που ενώνει άρρηκτα την κεντροδεξιά παράταξη, και την διατηρεί ισχυρή και ενιαία απέναντι στους κύκλους που την επιβουλεύονται και επιδιώκουν να την αποδομήσουν και να την καταστήσουν απλώς ένα μικρό κομμάτι στο δικό τους παζλ πολιτικών και επιχειρηματικών επιδιώξεων!

Επιπροσθέτως είναι βέβαιον και οριστικό ότι στην ομιλία του Μεσσήνιου πολιτικού για την ίδρυση του Ιδρύματος Σαμαρά, θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια πολιτική και κομματική εκδήλωση με τεράστια σημειολογία την ώρα τούτη, εν μέσω πολιτικοοικονομικής κρίσης και βαδίζοντας προς τις εθνικές εκλογές!

Καταδεικνύοντας με την παρουσία του τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο ενός πρώην εκλεγμένου πρωθυπουργού με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε έναν ενωτικό συμβολισμό υψίστης πολιτικής σημασίας, που ενισχύεται από την παρουσία και του Κων. Καραμανλή, δύο φορές εκλεγμένου πρωθυπουργού!

Υπό το πρίσμα τούτο, σε στιγμές κρίσιμες για τον τόπο και την κυβέρνηση, η κοινή παρουσία τριών πρωθυπουργών που έχουν εκλεγεί την τελευταία εικοσαετία με την κεντροδεξιά παράταξη, αποτελεί αναμφίβολα «Σάλπισμα Ενότητας» με φόντο τις επικείμενες εθνικές εκλογές και τις εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!

Και στην πράξη καταδεικνύεται ότι οι σκοπιμότητες σκοτεινών και παρακρατικών κύκλων καθώς και οργανωμένων συμφερόντων να δημιουργήσουν εκ των έσω περιβάλλον ανατροπής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από συνωμοσίες, ίντριγκες και ραδιουργίες, όχι μόνο πέφτουν στο κενό, αλλά συσπειρώνουν σε όλα τα επίπεδα από την βάση έως την κορυφή, πρόσωπα, κομματικούς μηχανισμούς και ιστορικά στελέχη που δεν θα επιτρέψουν «προδοσίες» ούτε «κερκόπορτες» εις βάρος της Δημοκρατίας, του κόμματος και των θεσμών!