Επιστροφές, αρπαχτές και μαύρο χρήμα πίσω από αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων και εξαγορές – πωλήσεις από ξένα (και εγχώρια) funds όπου κρύβονται λαμόγια, «παράγοντες» και νταραβεριτζήδες!

Επιστροφές, αρπαχτές και μαύρο χρήμα πίσω από αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων και εξαγορές – πωλήσεις από ξένα (και εγχώρια) funds όπου κρύβονται λαμόγια, «παράγοντες» και νταραβεριτζήδες!

Στα χέρια των Αρχών, ΣΔΟΕ, εισαγγελίας και ξεπλύματος, φάκελοι με στοιχεία ύποπτου, βρώμικου και παράνομου αθέμιτου πλουτισμού από fund managers, «πισινούς» και (δήθεν) διαχειριστές κεφαλαίων!

Σε έναν άκρατο, ύποπτο, βρώμικο και παράνομο τρόπο αθέμιτου πλουτισμού έχουν επιδοθεί «παράγοντες», fund managers, «πισινοί», διαχειριστές κεφαλαίων και πολλοί άλλοι νταραβεριτζήδες, που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων αλλά και εξαγορές – πωλήσεις εταιριών!

Επειδή πιθανόν το τελευταίο διάστημα ακούτε ή διαβάζετε πολλά για τις επιτυχίες των διαφόρων funds, ξένων υποτίθεται, πίσω από τα οποία κρύβονται Έλληνες νταραβεριτζήδες, αλλά και εγχώριων στα οποία πρωτοστατούν διάφορα βλαχαδερά (που απέκτησαν το σύνδρομο της μπανιέρας και «τα βλέπουν μεγάλα») με ανοιχτές ποινικές υποθέσεις από το παρελθόν, να ξέρετε ότι στην πλειονότητα των μεγάλων συναλλαγών, είτε αφορούν εξαγορές – πωλήσεις, είτε αγοραπωλησίες κόκκινων δανείων κρύβονται «επιστροφές» για τις οποίες έχουν εσχάτως ανοίξει στόματα!

Γιατί ως γνωστόν η Ελλάδα είναι ένα χωριό, ειδικά η πιάτσα της Κεφαλαιαγοράς, οπότε τέτοια μυστικά δεν κρατούνται για πολύ!

Όποιος fund manager λοιπόν κάνει την διαπραγμάτευση της εξαγοράς – πώλησης, είτε της μεταπώλησης σε τρίτους ενδιαφερόμενους κόκκινων δανείων που έχουν αποκτηθεί φθηνά, είναι και ο πολλαπλά κερδισμένος και ωφελημένος σύμφωνα με τις καταγγελίες!

Όποιος δηλαδή εκπρόσωπος του fund διαπραγματεύεται με τον ενδιαφερόμενο σε πρώτο πρόσωπο, αυτός έχει βγάλει το …κέρδος!

Αυτά και άλλα πολλά, μαζεύονται, συσσωρεύονται, ταξινομούνται! Και όπως μαθαίνω – και συνήθως η πληροφόρηση μου δεν αμφισβητείται- πολύ σύντομα τα στοιχεία αυτά, με τις αρπαχτές, τις επιστροφές και το μαύρο χρήμα, θα κατατεθούν – αν δεν έχουν ήδη κατατεθεί- στις αρμόδιες αρχές, ειδικά στον ΣΔΟΕ, την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!