Αποκάλυψη | Τέρνα Ενεργειακή: First και Macquarie από κοινού προχωρούν σε Δημόσια Πρόταση για το 51% των μετοχών στα 22,90 ευρώ!

Αποκάλυψη | Τέρνα Ενεργειακή: First και Macquarie από κοινού προχωρούν σε Δημόσια Πρόταση για το 51% των μετοχών στα 22,90 ευρώ!

Μετά την ολοκλήρωση νομικού και οικονομικού ελέγχου προωθείται η τελική φάση της εξαγοράς, σε δύο φάσεις, που θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας, όταν και τα 2 κορυφαία funds αποκτήσουν συνολικά το 90%!

Στην τελική ευθεία έχει πλέον εισέλθει, μετά την ολοκλήρωση νομικού και οικονομικού ελέγχου, η υπόθεση εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής που θα πραγματοποιηθεί σε όλο το εύρος της, όχι μόνο από την First Sentier, αλλά και από την Macquarie καθώς τα δύο εκ των κορυφαίων funds του πλανήτη συνεργάζονται σε καθεστώς απόλυτης σύμπλευσης προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα από τα success stories του ελληνικού χρηματιστηρίου!

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου deal εκ των έσω, η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Πρόταση που θα πραγματοποιήσουν από κοινού First και Macquarie περίπου στην τιμή των 23 ευρώ ανά μετοχή (22,90;) προκειμένου να αποκτήσουν αρχικά το 51% των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής, ενώ σε δεύτερη φάση θα επακολουθήσουν και άλλες σταδιακές αγοραπωλησίες της τάξης του 5%-10% κάθε φορά, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που αποτελεί και τον βασικό – μεγαλύτερο μέτοχο!

Κατά τις ίδιες πηγές First και Macquarie φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τους βασικούς μετόχους (ιδιώτες και θεσμικούς) της Τέρνα Ενεργειακής την αγορά των πακέτων που κατέχουν, ενώ θα επιδιωχθεί να αποκτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μετοχές από το ευρύ επενδυτικό κοινό, καθώς σκοπός όλων των πλευρών είναι η διασφάλιση των μικρομετόχων!

Σε περίπτωση κατά την οποία First και Macquarie δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 51% των μετοχών, από τους μετόχους της Τέρνα Ενεργειακής και το free float μέσω της Δημόσιας Πρότασης, τότε μόνο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πωλήσει στην παρούσα φάση και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τις μετοχές εκείνες που απαιτούνται για τη συμπλήρωση του 51%!

Από εκεί και πέρα η συμφωνία με τα 2 κορυφαία funds προβλέπει την σταδιακή πώληση ανά πακέτα του 5% ή του 10% των μετοχών που κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Τέρνα Ενεργειακή σε τιμές που θα έχουν προσυμφωνηθεί (περίπου 27 ευρώ) ή θα συναρτώνται με τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης μέχρι και το τέλος του 2024, όταν και τα δύο κορυφαία funds First και Macquarie θα έχουν αποκτήσει συνολικά το 90% και άνω της ενεργειακής εισηγμένης επιχείρησης!